Uusimmat

Jenkkipoliisi halusi tappajarobotit töihin – ainakin tällä erää vastustajat voittivat

Kuvituskuva

11.12.2022 20:50 Muropaketin toimitus

San Franciscon poliisi oli jo lähellä ottaa käyttöönsä ”tappajarobotit”. Päätöksestä täytyi kuitenkin perääntyä kovan vastustuksen vuoksi.

Jos uusi toimintapa olisi tullut hyväksytyksi, poliisi olisi saanut luvan käyttää vaarallisissa tehtävissä robotteja, jotka saavat käyttää kuolettavaa voimaa. Poliisi olisi näin ollen saanut äärimmäisissä tapauksissa tappaa robotin avulla.

Hallintoneuvosto oli jo hyväksymässä robotit, mutta tappavan robottipolitiikan hyväksyminen ensimmäisessä äänestyksessä sai aikaiseksi julkisen kohun, ja myös osa poliittisista päättäjistä nosti äläkän.

Hallintoneuvosto käänsikin vastustuksen vuoksi lopulta kelkkansa, ja äänesti robotit kumoon. Toisen äänestyksen piti olla pelkkä muodollisuus, ja mielen muuttumista pidetäänkin harvinaisena tapauksena.

Ideaa tappajarobottien käytöstä vaarallisten epäiltyjen taltuttamisessa ei silti ole vielä kuopattu. Seuraavaksi päätetään, palaako robottihanke muokattavaksi, jolloin tappajarobottien käytölle kehitettäisiin tiukemmat rajoitukset. Sen jälkeen hankkeesta äänestettäisiin uudelleen. Toisena vaihtoehtona hanke saatetaan hylätä kokonaan.