Uusimmat

Julkaisemattomat Ryzen 5 2500X- ja Ryzen 3 2300X -prosessorit ilmestyivät Geekbenchin tuloslistalle

19.06.2018 11:07 Muropaketin toimitus

AMD:n Zen+-arkkitehtuuriin perustuva prosessorimallisto on laajenemassa edelleen. Tämän puolesta puhuu Geekbenchin tuloslistalle ilmestyneet Ryzen 5 2500X  ja Ryzen 3 2300X -prosessorimallien tulokset.

AMD Ryzen -prosessoreiden toisen sukupolven prosessorimalleja julkaistiin huomattavasti vähemmän kuin ensimmäisiä. Julkaisuhetkellä ei esitelty esimerkiksi yhtään mallia Ryzen 3 -sarjaan, Ryzen 5 -sarjaan julkaistiin kaksi kuusiytimistä prosessoria. Mallisto nyt ilmeisesti laajenemassa, sillä Geekbenchin tuloslistalle päätyi tulokset julkaisemattomista Ryzen 3 ja Ryzen 5 -prosessoreista.

AMD Ryzen 5 2500X -prosessorissa on neljä ydintä ja siitä löytyy myös SMT-tuki. L3-välimuistia on kahdeksan megatavua. Prosessorin peruskellotaajuus on 3,6 gigahertsiä ja boost-kellotaajuus 4 gigahertsiä. Käytännön tasolla kellotaajuudet ovat nousset maltilliset sata megahertsiä ensimmäisen sukupolven Ryzen 5 1500X -prosessoriin verrattuna.

Tulostaulun toisessa tulokkaassa, AMD Ryzen 3 2300X -prosessorissa, peruskellotaajuus on 3,5 gigahertsiä ja boost-kellotaajuus 4 gigahertsiä. Ytimien määrä on niin ikään neljä, mutta SMT-tukea ei löydy. L3-välimuistia on kahdeksan megatavua. Edellisen sukupolven mallin verrattuna peruskellotaajuus on noussut 300 megahertsiä ja boost-kellotaajuus sata megahertsiä.

Mikäli prosessorit todella tekevät tuloaan, ovat ne erikoinen lisäys nykyiseen Pinnacle Ridge -prosessoreiden kattaukseen. Julkaisemattomien prosessoreiden kovimmat kilpakumppanit tulevat AMD:ltä itseltään, kun uusia vastaan asettuvat aiemmin julkaistut APU-piirit. Ryzen 5 2400G ja Ryzen 3 2200 G -prosessoreissa kellotaajuudet ovat vain aavistuksen matalammat, mutta niistä löytyy Vega-grafiikkapiiri, joka antaa niille selkeän etulyöntiaseman.

Vahvistettua tietoa uusien prosessoreiden markkinoille tulosta tai hinnoittelusta ei ole. Uudet mallit pitäisi hinnoitella nykyisiä APU-piirejä selvästi halvemmiksi, mikäli niille haluaa luoda kysyntää.