Testi Jimm’s Gamer Hook 4080 -kokoonpano – Erittäin tehokas ja kiitettävän järkevä, mutta myös hintava

29.01.2023 18:00 Aleksi Pakkala

Tämänkertaiseen Muropaketin testiin saapui ihmeteltäväksi Jimm’s Gamer Hook 4080 -valmiskokoonpano. Kuten jo PC:n mallinimestä saattaa päätellä, luvassa on hurjaa suorituskykyä silmiä kostuttavaan hintaan.

Jimm’s PC-Store on jo vuosikausia tarjonnut valmiskokoonpanoja kuluttajille. Tällä kertaa Muropaketin kokeiluun otettiin 3329 euron hintainen Gamer Hook 4080, jonka nimi antaa viitteitä ainakin yhdestä sisältä löytyvästä komponentista.

Korkeasta hinnasta huolimatta Jimm’s Gamer Hook 4080 -valmiskokoonpanon komponentit on hintatietoisesti valittu, eikä budjettia ole hukattu turhaan tauhkaan. Komponentit on valittu selvästi korkein mahdollinen pelisuorituskyky tähtäimessä.

Lian Li Lancool II Mesh C Performance -koteloon rakennettu valmiskokoonpano on pelkistetyn tyylikäs kokonaisuus. Lancool II -koteloista on tullut harrastajien parissa jättimenestys täysin hyvästä syystä – kyseessä on hyvillä ominaisuuksilla ja erinomaisella suorituskyvyllä varustettu tyylikäs miditorni-kokoluokan kotelo varsin kilpailukykyiseen hintaan.

Muropaketin testissä tutustutaan tarkemmin Jimm’s Gamer Hook 4080 -valmiskokoonpanoon ja sen komponenttivalintoihin. Valmiiksi kasattu kokoonpano on lähes poikkeuksetta hintavampi ratkaisu kuin koota kone itse. Suorituskykymittauksissa vertaillemmekin minkälaista hyppyä suorituskyvyssä voi odottaa, jos koneen kasaisi itse ja säästyneet rahat sijoittaisi tehokkaampaan prosessoriin.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Tuotteen esittely
  3. Suorituskykymittaukset
  4. Yhteenveto

Aleksi Pakkala

”Liityin Muropaketin kirjoittajien riveihin syksyllä 2017 ja otin kontolleni tietokonekomponenttien puolen - näytönohjaimet, prosessorit, emolevyt ja muistit. Olen kirjoitellut muustakin tietotekniikasta, ja hairahtanut jopa peliarvostelujen puolelle - mutta sydämeni sykkii lopulta benchmarkkaamiselle ja suorituskykylukujen pyörittelylle. Niin elokuvien kuin pelien kanssa huomaan ajautuvani toistuvasti scifin pariin ja nauttivani siitä. Vielä en ole kokenut pelien saralla mitään yhtä vakuuttavaa kuin alkuperäisen Mass Effect -trilogian, ja tulevista elokuvista eniten odotan jatkoa vuoden 2021 Dyynille.”

Muropaketin uusimmat