Uusimmat

Khadas julkaisi pienelle piirilevylle mahtuvan Arm-PC:n – luvataan soveltuvan pelaamiseenkin

22.09.2022 08:06 Muropaketin toimitus

Kiinalaisen Khadasin uusi Arm-pohjainen PC-tietokone Edge 2 on nyt ostettavissa.

Khadas on tuonut markkinoille aiemmin monia Raspberry Pi -tyylisiä pikkutietokoneita, joihin kuuluu muun muassa VIM4. Nyt tarjolla on Arm-pohjainen minitietokone Edge 2, joka mahtuu yhdelle pienelle piirilevylle Raspberry Pi -tyyliin.

Tietokoneessa on Rockchipin kahdeksanytiminen RK3588S-järjestelmäpiiri, jossa on neljä 2,25 gigahertsin kellotaajuudella hyrräävää Cortex-A76-ydintä. Lisäksi tuotteessa on vielä neljä 1,8 gigahertsin kellotaajuudella toimivaa Cortex-A55-ydintä. Tietokoneessa on myös kuuden TOPSin suorituskykyyn yltävä hermoverkkotoimintoja tarjoava NPU (Neural Processing Unit).

Grafiikan pyörittämisen ottaa harteilleen Mali-G610 MP4, ja Khadas lupaa, että Edge 2:n grafiikkasuorituskyky riittää joidenkin vaativampienkin pelien pelaamiseen.

Tietokoneeseen on vielä saatavilla 8 tai 16 gigatavua muistia sekä 64 gigatavua flash-tallennustilaa, ja Edge 2 pystyy syöttämään kuvaa 8K-näytölle, tukien yhteensä neljää näyttöä.

Tarjolla on vielä WiFi 6, 7-nastainen Pogo-liitin, kolme MIPI-CSI-liitäntää kameroille ja näytöille, USB 2- ja USB 3 -liitännät sekä laajennusmoduuli SD-kortille ja UART-yhteydelle.

Tuetut käyttöjärjestelmät ovat Android ja Ubuntu. Virtansa laite saa USB-C:n kautta, ja tarjolla on myös tyylikäs kotelo painikkeineen.

Basic-versio Edge 2 Arm PC:stä on ostettavissa Khadasin verkkokaupasta hintaan noin 269 euroa. Ennen lokakuun loppua tilaamalla asiakas saa tuotteen osapuilleen 229 euron hintaan.

LUE MYÖS: Raspberry Pi on nyt pierutunnistin hälyttimellä – suositellaan sijoitettavaksi työkaverin viereen