Uusimmat

Kokeilu Sony Inzone H9 -pelikuulokkeet – Askel huippupelikuulokkeiden maailmaan

07.10.2022 10:00 Panu Koivunen

Sonyn Inzone-malliston lippulaivakuulokkeet Inzone H9:t tarjoavat käyttäjälle langattoman yhteyden, vastamelutoiminnon ja led-valaistuksen. Kuulokkeet ovat osa Sonyn tuloa tietokonepelaajien oheistuotemarkkinoille.

Ulkoisesti kuulokkeista tulee mieleen Playstation 5 niiden mustavalkoisen värityksen vuoksi. Inzone H9:t ovat kokonaan muovia, joka tuo heiveröisen tuntuman kuulokkeisiin. Muovi onneksi tuntuu laadukkaalta. Kuulokkeista löytyy mikrofoni ja tuki Bluetooth-yhteydelle. Hintaa kuulokkeilla on 330 euroa.

Pääpannan keinonahkainen pehmuste tuntuu mukavalta samoin kuin kuppien keinonahkaiset pehmusteet. Pääpannassa on kattavat korkeussäädöt, joten niiden puolesta kuulokkeiden pitäisi sopia monen muotoisille päille.

Kuulokkeet istuvat päähän erinomaisesti. Paino jakautuu laajalle alueelle pehmeän pääpannan ansiosta. Kupit ovat kuulokkeissa massiiviset ja ne istuvat korvien päälle hyvin. Koko korva mahtuu kuulokkeen sisälle. Korvat tosin hikoavat hieman pidemmässä käytössä.

Yhdistäminen tietokoneeseen onnistui helposti joko liittämällä vastaanotin USB-A-liitäntään tai yhdistämällä ne  Bluetoothilla. Kuulokkeet saa myös liitettyä puhelimeen tai Playstationiin. Yhtä aikaa voi käyttää kahta laitetta, kun toinen niistä on kytketty USB-A-lähettimeen ja toinen Bluetoothiin.

Kuulokkeista löytyy äänenvoimakkuuden säätö, vastamelutoiminnon kytkin, virtanappi, Bluetooth-painike ja Game- sekä Chat-asetusten säätö. Kytkimet tuntuvat laadukkailta ja niiden käyttö on helppoa.

Game/Chat-kytkimellä voi vaihtaa peliäänten ja keskusteluäänien suhdetta suoraan kuulokkeista. Eli voi lisätä esimerkiksi Discordin äänien voimakkuutta ja hiljentää peliääniä pelatessasi. Tasapainoa voi säätää myös käyttäessä puhelinta ja tietokonetta samanaikaisesti.

Sonyn Inzone Hub -sovelluksesta löytyy taajuuskorjain, vastamelutoiminnon säätö ja äänenvoimakkuussäätimet mikrofonille ja kuulokkeille. Sovellus toimi vakaasti koko kokeilujakson ajan ja oli ominaisuuksiltaan riittävä.

Äänenlaatu oli heikompi kuin Sonyn WH-1000XM3-kuulokkeissa, jotka toimivat kuunteluissa verrokkina. Äänenlaadussa ei ollut mitään korviin pistävää heikkoutta. Peliin uppoutui helposti.

Pelatessa stereoäänet toimivat hyvin. Tosin itse en huomannut riittävän tarkasti, missä viholliset liikkuvat. Tarkkuudesta ei ollut mainittavaa hyötyä pelissä voittamisen kannalta.

Mikrofoni toimi Discordissa varsin hyvin. Ääni on selvästi yläpainotteinen, mutta säilyi luonnollisena koko puhelun ajan. Ääni kuului varsin voimakkaasti mikrofonin sijoituksen lähelle suuta ansiosta. Mikrofoni ei merkittävästi kerännyt taustamelua.

Musiikkia kuulokkeilla kuuntelee mielellään. Stereoäänet toimivat hyvin. Tosin WH-1000XM3 -vastamelukuulokkeet ovat paremmat tähän tarkoitukseen. Varsinkin jos tarvitsee kuljettaa kuulokkeita jonnekin, sillä Inzonejen mukana ei tule säilytyskoteloa.

Ledivalaistus löytyy kuulokkeiden sangan päistä. Ollessaan päällä valot ovat tasaisen siniset. Yhdistäessään Bluetoothilla valot alkavat vilkkumaan.

Vastamelu toimi varsin hyvin. Kuunnellessaan musiikkia ulkopuoliset äänet pystyi helposti jättämään huomioimatta. Kun kuulokkeissa ei ollut mitään ääntä, kuului puhe kohtalaisen terävästi läpi.

Valmistaja lupaa kymmenen minuutin latauksella 60 minuuttia peliaikaa. Testeissä löytyi tälle katetta. Kuulokkeita ladataan USB-C-kaapelilla ja niitä voi ladata pelaamisen aikana. Akkukestoa valmistaja lupaa 32 tuntia.

Sony Inzone H9 kuulokkeet tarjoavat hyvän vastamelun ja erittäin hyvän istuvuuden. Hintaansa nähden kuulokkeilta voisi toivoa  vielä parempaa äänentoistoa. Mikrofonin laatu on hyvä. Jos vastamelutoiminto ei ole tärkeä, saa halvemmallakin hyvät pelikuulokkeet.

Hyvää

 • Istuvuus
 • Vastamelu
 • Laadukas mikrofoni

Huonoa

 • Muovinen olemus
 • Massiiviset
 • Korkea hinta

Tekniset tiedot Sony Inzone H9

 • Hinta: 330 €
 • Bluetooth 5.0
 • Vastamelu: Aktiivinen
 • Elementin koko: 40mm
 • Ilmoitettu taajuusvaste: 5–20 000 Hz
 • Akkukesto: 32 tuntia
 • Latausliitäntä: USB-C
 • Mikrofoni: kiinteä
 • Yhteensopivuus: Windows, Playstation 5
 • Paino: 330 grammaa

Osku Kannisto

Muropaketin uusimmat