Uusimmat

Markkinoille on tulossa USB-muistitikku itsetuho-ominaisuudella

Kuva: @ YouTube / Interrupt Labs

12.02.2024 18:21 Muropaketin toimitus

Interrupt Labs on tuomassa markkinoille tietoturvaan keskittynyttä USB-muistitikkua. Sen nimi on Ovrdrive USB.

Vaikka Ovrdrive USB panostaa tietoturvaan, se ei automaattisesti salaa sisältöään. Sen sijaan sillä on takataskussaan toinen ominaisuus, joka on itsetuhomekanismi.

Itsetuho toimii jännitteen kääntämisellä, jolloin aseman lämpötila nousee 100 celsiusasteeseen. Se ei riitä välttämättä piirien tuhoutumiseen, mutta valmistaja jättääkin käyttäjän vastuulle sellaisen materiaalin asentamisen, joka reagoi tuhovoimaisesti korkeaan lämpötilaan.

Itsetuhomekanismi ei ole vakiona käytössä, sillä valmistaja päätyi toiseen ratkaisuun, joka on hänen mielestään parempi. Käyttäjän on kuitenkin mahdollista virittää toimintakuntoon myös itsetuhomekanismi.

Uuden version myötä muistitikku luottaa itsetuhon sijaan oikeaan tapaan liittää laite tietokoneeseen tai muuhun laitteeseen. Käyttäjän tulee sujauttaa se USB-porttiin kolme kertaa peräkkäin, jotta se herää toimintakäyttöön. Jos kyseisellä tavalla ei toimi, muistitikku piilottaa aseman osion, ja se antaa vaikutelman, että muistitikku on rikki.

USB-muistitikku saattaa kiinnostaa erityisesti maissa, joissa on rajoituksia tai kieltoja salatulle sisällölle. Lisäturvaa voi tällöin saada muistitikun itsetuhomekanismista tai erikoisesta aktivointitavasta. Lisäksi esimerkiksi journalistin ei välttämättä tarvitse pelätä viranomaistoimia.

Muistitikku on suunniteltu julkaistavaksi elokuussa 2024 Crowd Supply -joukkorahoitussivuston kautta. Hinta on 69 dollaria (63,90 euroa). Alla video.