Uusimmat

Microsoft ei aio enää pakottaa kyseenalaista Windows Recall -ominaisuutta vakiona päälle

Kuva: © Muropaketti.com / Ilari Hauhia

10.06.2024 18:37 Muropaketin toimitus

Microsoftilla on ollut suunnitelmissa kohuttu Recall-ominaisuus. Se ottaa lähes jatkuvalla syötöllä kuvia käyttäjän Windowsista.

Microsoft ei aio enää pitää Windows Copilot+-tietokoneiden Recall-ominaisuutta kytkettynä vakiona päällä. Käyttäjien ei tarvitse siis enää huolehtia jatkuvista kuvakaappauksista.

Recall on yksi Copilot+-tietokoneiden uusista kokemuksista. Microsoft kertoo sen olevan uusi tapa löytää välittömästi jotain, jonka olet aiemmin nähnyt tietokoneellasi. Visuaalisen aikajanan luomiseksi Recall ottaa säännöllisesti tilannekuvan siitä, mitä näytölläsi näkyy.

Tietotekniikka-alan asiantuntijat alkoivat nopeasti kyseenalaistaa kyseistä tekoälyominaisuutta. Heidän mukaansa kyberhyökkääjät pääsisivät helposti käsiksi tallennettuihin tietoihin, koska Microsoft ei ollut onnistunut kehittämään riittäviä salaustoimenpiteitä ominaisuutta silmälläpitäen.

Microsoft tiedotti, että käyttäjillä on Copilot+-tietokoneissa selkeä mahdollisuus kytkeä Recall päälle tai jättää se kytkemättä. Lisäksi tietoturvaa on väitetysti parannettu, ja ominaisuus vaatii Windows Hello -kirjautumisen.