Uusimmat

Microsoft estää vanhempien Windowsien käyttöjärjestelmäpäivitykset Ryzen- ja Kaby Lake -kokoonpanoissa

20.03.2017 14:14 Muropaketin toimitus

AMD ja Intel ovat vahvistaneet jo kauan sitten, etteivät heidän uusimmat prosessorinsa (Ryzen ja Kaby Lake) saa ajuritukea vanhempiin Windows-käyttöjärjestelmiin. Nyt Microsoft on päättänyt evätä vanhempia käyttöjärjestelmäversioita ja uusia prosessoreilta käyttäviltä myös käyttöjärjestelmäpäivitykset. Käytännössä siis ainoaksi tuetuksi Microsoftin käyttöjärjestelmäksi jää Windows 10.

Windows 10 -versiota aiempien käyttöjärjestelmien päivittäjät saavat Windows Updaten kautta ilmoituksen siitä, ettei käyttöjärjestelmä tue käytössä olevaa prosessoria (”Your PC uses a processor that isn’t supported on this version of Windows and you won’t receive updates”). Vaihtoehtoisesti päivitysten haku voi päättyä virheilmoitukseen 80240037, mikä tarkoittaa myös prosessorin yhteensopimattomuutta. Microsoft on vahvistanut asian tukisivuillaan.

Aiemmin mainittujen prosessorien lisäksi ilmoituksen voi saada myös Qualcommin MSM8996-piiriä käyttävät. Piiri on tutumpi mobiiliympäristöistä ja tunnetaan paremmin nimellä Snapdragon 820.