Uusimmat

Microsoft julkaisi Surface Pro 4 -taulutietokoneen

06.10.2015 18:04 Petrus Laine

Microsoft julkaisi tänään Surface Pro 4 -taulutietokoneen. Surface Pro 4 jatkaa sarjan perinnettä kannettavat tietokoneet haastavana taulutietokoneena.

Surface Pro 4 on varustettu 12,3-tuumaisella Gorilla Glass 4 -lasilla suojatulla näytöllä. Näytöstä löytyy 5 miljoonaa pikseliä ja sen tarkkuus on 267 PPI. Se on varustettu Microsoftin omalla Pen and Touch -piirisarjalla, jonka luvataan parantavan kosketusherkkyyttä ja Stylus-kynän toimintaa selvästi. Stylus-kynä on varustettu lyijykynistä tutulla ”pyyhekumilla” sekä 1024 painetasoa tunnistavalla kärjellä. Lisäksi kynän kärjet ovat vaihdettavissa kulloiseenkin tehtävään parhaiten sopivaksi.

Tehosta on tuttuun tapaan vastuussa Intelin prosessorit. Surface Pro 4:n myötä ne perustuvat Skylake-arkkitehtuuriin. Parhaimmillaan tarjolla on Core i7 -prosessori, 16 Gt muistia ja 1 Tt tallennustilaa.

Surface Pro 4:n kaveriksi Microsoft esitteli Surface Display Dockin, jonka avulla saadaan käyttöön neljä USB 3.0 -liitäntää ja kaksi 4K-resoluutioon kykenevää DisplayPort-liitintä ulkoisille näytöille sekä verkkoliitäntä. Surface Display Dock toimii myös Surface Pro 3:n kanssa.

Uusi Type Cover on varustettu saksityyppisillä näppäimillä ja näppäinten välit ovat aiempaa isommat. Kosketuslevy on nyt 40 prosenttia aiempaa isompi ja lasipintainen. Uusi Type Cover on lisäksi aiempaa ohuempi ja se tukee Display Dockin tavoin myös Surface Pro 3:a.

Surface Pro 4 tulee ennakkotilattavaksi huomenna ja saataville kuluvan kuun 26. päivä. Edullisimmillaan Surface Pro 4:n saa omakseen 899 dollarin hintaan.