Microsoft kuoppaamassa Windows 10 S -käyttöjärjestelmän?

06.02.2018 12:18 Muropaketin toimitus

Windows 10 S -käyttöjärjestelmän tie itsenäisenä tuotteena on tulossa päätökseensä. Tilalle tarjotaan Windows 10 Home S- Pro S -versioita. S-versiot toimivat kuten edeltäjänsäkin, eli rajatusti Windows Storen ympärillä.

Microsoft esitteli Windows 10 S -käyttöjärjestelmän viime keväänä, ja sen kohderyhmänä olivat erityisesti opiskelijat. Käyttöjärjestelmän toiminta sidottiin kokonaisuudessaan Windows Storen ympärille. Windows 10 S -käyttöjärjestelmä olikin selkeä kilpailija Googlen Chrome OS -käyttöjärjestelmälle.

Tuoreiden huhujen mukaan Windows 10 S poistuu markkinoilta itsenäisenä tuotteena. Tilalle tuodaan vastaavalla tavalla toimintansa puolesta karsitut Home-, Pro- ja Enterprise-versiot. Uusissa versioissa käyttö on samaan tapaan sidottuna Windows Storen ympärille.

Alkuperäistä Windows 10 S -versiota nyötäillen, on käyttäjällä mahdollisuus päivittää käyttöjärjestelmä pois S-version rajoitteista. Home-versioon päivittäminen on ilmaista ja Pro-versioon päivittäminen maksaa 49 dollaria (noin 40 euroa).

Windows 10 S -käyttöjärjestelmällä varustettuja kannettavia on tarjolla eniten Microsoftin omassa valikoimassa. Sen lisäksi myös Acerilta löytyy erinäisiä malleja, jotka ovat varustettu karsitulla käyttöjärjestelmällä. Microsoftin virallista kannanottoa käyttöjärjestelmän kohtaloon ei kuitenkaan ole vielä kuultu.