Uusimmat

Microsoft löi lukkoon Vistan vaatimukset

18.05.2006 00:00 Muropaketin toimitus

Microsoft on julkaissut virallisen lehdistötiedotteen, jossa se kertoo avoimesti tulevan Windows Vista -käyttöjärjestelmän laitevaatimukset. Vaatimukset on jaettu kahteen ryhmään, Windows Vista Capableen ja Windows Vista Premium Readyyn, joista ensimmäisenä mainittu edustaa minimivaatimuksia, kun taas jälkimmäisen vaatimukset täyttävä laitteisto on kykenevä pyörittämään Microsoftin tulevaa käyttöjärjestelmää kaikilla herkuilla. Minimivaatimuksiksi Microsoft ilmoittaa 800 MHz:n kellotaajuudella toimivan prosessorin, 512 megatavua keskusmuistia ja 800×600-resoluutioon kykenevän näytönohjaimen. Kyseistä tasoa edustavalla tietokoneella on turha kuvitella pyörittävänsä mm. paljon hehkutettua Aero Glass -teemaa.

Premium Ready -kokoonpanon vaatimuksiin kuuluu yhden gigahertsin kellotaajuudellinen x86- tai x86-64-prosessori, yksi gigatavu keskusmuistia ja DirectX 9 -tuettu näytönohjain Windows Display Driver Model -tuella (WDDM). Lisäksi lista sisältää 128 megatavua näytönohjaimen muistia, 40 gigatavun kiintolevyn 15 gigatavun tyhjällä tilalla, DVD-ROM-aseman sekä ääni- ja internet-mahdollisuudet. Microsoft on listannut lehdistötiedotteessaan myös tarkemmat tiedot Aero Glassin vaatimuksista näytönohjaimen osalta: mm. DirectX 9-, WDDM- ja Pixel Shader 2.0 -tuki sekä resoluutiosta riippuen 64-256 megatavua muistia.

Microsoft julkaisi samalla beta-version Windows Vista Upgrade Advisor -diagnostiikkatyökalusta, joka auttaa tietokoneista tietämättömiä käyttäjiä valitsemaan Windows Vista -valikoimasta omaan käyttöön parhaiten soveltuvan version. Ohjelma tarkistaa myös tietokoneen laitteiston ja ilmoittaa, onko se ylipäätään kykenevä Vistaa varten.

Microsoft, Lehdistötiedote

Microsoft, Windows Vista Get Ready