Uusimmat

Microsoft luovutti koodia Linux-kehittäjille

22.07.2009 11:23 Ville Suvanto

Microsoft on julkaissut lehdistötiedotteen, jossa se kertoo tehneensä poikkeuksellisen teon luovuttamalla 20 000 riviä laitteistoajurikoodia Linux-kehittäjille. Redmondin jättiläinen uskoo avokätisyyden parantavan Linux-käyttöjärjestelmien suorituskykyä, kun niitä ajetaan virtuaalisesti Windows Server 2008- tai Windows Server 2008 R2 -käyttöjärjestelmissä yrityksen omalla Hyper-V-virtualisointiteknologialla.

”Tämä on ensimmäinen kerta, kun annamme koodia suoraan Linux-yhteisölle ja julkaisu on tehty GPLv2-lisenssin alla. Ensisijainen tavoitteemme oli mahdollistaa Linuxin ajaminen virtuaalikoneena Hyper-V:n päällä ja olimme hyvin läheisessä yhteistyössä Hyper-V-tiimin kanssa, jotta saimme tämän tapahtumaan.”, kertoo Microsoftin avoimen lähdekoodin teknologiakeskuksen johtaja Tom Hanrahan.

”Julkaisu olisi ollut ennenkuulumatonta Microsoftilta muutama vuosi sitten, mutta se on erinomainen esimerkki siitä, että kuluttajien vaatimus on voimakas tekijä muutokseen.”, kommentoi puolestaan Microsoftin Platform Strategy -osaston johtaja Sam Ramji. Ramji viitannee vuoden 2007 kuohuun, jossa Microsoft väitti ilmaisten ja avoimeen lähdekoodiin perustuvien ohjelmistojen rikkovan 235 patenttia. Linuxin kernelin väitettiin rikkovan yksistään 42 Microsoftin patenttia.

Microsoft, Microsoft Contributes Linux Drivers to Linux Community