Uusimmat

Microsoft painostaa Inteliä 16-ytimisillä Atomeilla

29.01.2011 14:47 Ville Suvanto

atomPC World -sivuston uutisoinnin perusteella Microsoft on nostanut painetta Inteliä kohtaan, jotta prosessorijätti toisi markkinoille vähävirtaisia Atom-prosessoreita mittavammalla ydinmäärällä. Nykypäivän Atom-mallisto käsittää ainoastaan yksi- ja kaksiytimisiä malleja, mutta Microsoft toivoo Intelin tuovan markkinoille 16-ytimisiä malleja, jotka soveltuisivat paremmin palvelinkäyttöön.

Sen lisäksi, että Microsoft toivoo julkaistavan moniytimisiä Atom-prosessoreita, yrityksen insinööri Dileep Bhandarka rohkaisee Inteliä harkitsemaan moniytimisiä SoC-Atomeita (System on Chip). Käytännössä Microsoft toivoo sen olevan osa ratkaisua, jolla yritys kykenisi vastaamaan ARM-arkkitehtuurillisten prosessoreiden yleistymiseen. Toisaalta Microsoft julkisti CES-messuilla suunnitelmat Windows-käyttöjärjestelmästä, joka tukee ARM-arkkitehtuuria.

Intel tarjoaa nykyisellään SoC-suunnitteluun perustuvia Tunnel Creek E600 -tuoteperheen piirejä, mutta ne on varustettu ainoastaan yksiytimisellä Atom-prosessorilla. Esimerkiksi Marvell valmistelee parhaillaan neliytimiseen ARM-prosessoriin perustuvia SoC-piirejä.

PC World, Microsoft Presses Intel for 16-core Atom Chip