Uusimmat

Microsoft takaisinkutsuu Surface Pro -laturikaapeleita tulipalovaaran vuoksi

21.01.2016 11:28 Juha Kokkonen

surfacepro2charger

Microsoft on ilmoittanut takaisinkutsuvansa vapaaehtoisesti  suuren määrän Surface Pro -taulutietokoneiden verkkovirtakaapeleita. Takaisinkutsukampanja koskee Surface Pro-, Surface Pro 2- ja Surface Pro 3 -taulutietokoneita, jotka ovat myyty Yhdysvalloissa ennen maaliskuuta 2015 ja Euroopassa ennen heinäkuuta 2015. Uusimman Surface Pro 4 -mallin ei kerrota kärsivän ongelmasta.

Kyseessä kerrotaan olevan ylikuumenemis- ja tulipalovaara laturin kaapeliin liittyen. Microsoftin edustajan mukaan ongelma saattaa esiintyä pienellä osalla käyttäjistä, jos laturin virtakaapeli on kääritty ajan myötä toistuvasti tiukalle kerälle tai se on päässyt taittumaan terävästi.

Toistaiseksi ei ole tarkalleen tiedossa montaako kaapelia takaisinkutsu koskee, mutta Surface Pro -koneiden myyntimääriin perustuvan valistuneen arvauksen mukaan kyse on miljoonista kaapeleista. Microsoft toteuttaa takaisinkutsukampanjan, jossa kuluttaja voi vaihtaa laturin kaapelin uuteen ilman kuluja. Kuluttajan luvataan saavan uuden johdon 4-6 arkipäivän kuluessa sen tilaamisesta. Microsoft avasi takaisinkutsukampanjalle oman nettisivun torstaina (sivu löytyy täältä).

Microsoftin Surface Pro-, Surface Pro 2- ja tiettyjen Surface Pro 3 -laitteiden vaihtovirtajohtojen takaisinkutsu

Channelnomics, Exclusive: Microsoft to recall huge number of Surface power cords on overheating fears

ZDNet, Microsoft to recall some Surface Pro power cables