Uusimmat

Microsoftin uusi Bing-hakukone julkaistu

08.06.2009 11:34 Ville Suvanto

Microsoftin uusi Bingiksi ristitty hakukone on julkaistu ja yritys pyrkii kilpailemaan sen avulla Google- ja Yahoo!-hakukonejättejä vastaan. Toistaiseksi beeta-asteella oleva Bing tunnettiin aiemmin koodinimellä Kuma ja se korvaa yrityksen Live Searchin.

Bingin nykyisellään tarjoamat ominaisuudet eroavat hieman käyttäjän sijainnista ja esimerkiksi Yhdysvalloissa surffaajalla käyttäjällä on käytössä enemmän ominaisuuksia kuin Suomessa surffaavalla. Microsoftin päämääränä on kuitenkin saada ominaisuudet ajantasalle 12 kuukauden aikana. Selaimen kieliasetukset voi vapaasti muuttaa ja päästä näin testaamaan myös Yhdysvaltojen versiota.

Microsoftin toimitusjohtajan Steve Ballmerin mukaan Bing on ollut yritykselle suuri projekti ja sillä pyritään muuttamaan tapaa, jolla ihmiset hakevat internetistä tietoa. ”Nykypäivänä hakukoneet tekevät kelvollista työtä auttaessaan ihmisiä navigoimaan internetissä ja löytämään tietoa, mutta ne eivät anna käyttäjälle paljoakaan mahdollisuuksia käyttää löytämäänsä informaatiota.”, kommentoi Ballmer IT PRO -sivuston haastattelussa

Bing

IT PRO, Microsoft Bing review: First Look