Uusimmat

Mini-LED-teknologiaa pelinäyttöihin loppuvuonna?

21.06.2018 16:16 Joonas Koivisto

Uusien tietojen mukaan useiden pelinäyttöjen taustalla oleva paneelivalmistaja AU Optronics suunnittelee Mini-LED-valaistusteknologiaa käyttäviä paneeleita loppuvuonna julkaistaviin pelinäyttöihin.

Mini-LED-teknologian etuna olisi, että se mahdollistaisi paneelin valaisemisen kymmenillä tuhansilla, erikseen toimivilla pienillä LED-valoilla. Tekniikan pitäisi olla kuitenkin merkittävästi halvempi valmistaa kuin kilpailevalla OLED-tekniikalla valmistetut näyttöpaneelit. DigiTimesin tietojen mukaan nimenomaan pelinäytöt ovat AUO:lla ensimmäinen Mini-LED-teknologiaa kaupallisesti hyödyntävä käyttökohde.

Esimerkiksi uusissa huipputason 4K-pelinäytöissä on nykyisellään 384 itsenäisesti toimivaa LED-valoa. Määrän kasvaminen johtaisi huomattavasti parempaan kontrastiin ja parantaisi HDR-laajasävykuvan toistoa. Samalla Mini-LED mahdollistaa todennäköisesti ohuemmat näyttöpaneelit.

Näyttöalan messuilla esitellyssä AU Optronicsin prototyypissä on saavutettu 15,6-tuumaiseen 4K-näyttöön tuhannen kandelan enimmäiskirkkaus neliömetrille ja 100000:1 kontrastisuhde käyttämällä 240 mini-LEDein valaistua aluetta ja kymmeniä tuhansia yksittäisiä mini-LED-valoja. Prototyyppinäyttö oli suunniteltu pelikannettavalle.

Joonas Koivisto

Muropaketin uusimmat