Uusimmat

Mozilla yksinkertaisti Firefox-selaimen

31.01.2011 13:15 Ville Suvanto

Firefox-selaimen kehityksestä vastuussa oleva Mozilla on julkaissut mielenkiintoisen Home Dash -lisäohjelman Firefox 4 -selaimeen, joka muuttaa selaimen ulkoasua dramaattisesti. Lisäohjelma poistaa käyttöliittymästä suurimman osan perinteisistä komponenteista, kuten kirjanmerkkivalikon, navigointinapit, osoitekentän sekä tilarivin, ja tarkoituksena on korostaa selattavaa nettisivua.

Sivua selatessa näkymä käsittää ainoastaan internetsivun ja vasemmassa yläkulmassa olevan Firefoxin logollisen napin, jota klikkaamalla aukeaa uusi Home Dash -työpöytä. Työpöydällä näkyvät avoimena olevat välilehdet, kiinnitetyt välilehdet sekä useimmin vieraillut sivut. Viemällä hiiren kursorin kuvakkeiden päälle, taustalla näkyy kyseinen sivu ja klikkaaminen avaa sivun koko näytön näkymään.

Vasemmassa yläreunassa on hakukenttä, joka hakee tietoja sivuhistoriasta, avoimina olevista välilehdistä sekä internetistä. Internethaku toimii samaan tapaan kuin Firefoxin osoitekentän hakutoiminto ja käytettävän hakukoneen voi tarpeen vaatiessa vaihtaa.

Home Dash on toistaiseksi kehitysasteella ja se toimii ainoastaan Firefox 4 -selaimen beeta 9- ja sitä uudemmilla versioilla. Käyttöjärjestelmien osalta tuettuina ovat Windows, Linux sekä Mac OS X.

Mozilla Labs, Towards Browse-Based Browsing with Home Dash