Uusimmat

MSI julkaisi kattavan D6-malliston GeForce GTX 1650 -näytönohjaimista

06.04.2020 08:37 Muropaketin toimitus

Uudet GeForce GTX 1650 D6 -näytönohjaimet varustetaan GDDR6-muistilla. Alkuperäisistä malleista poiketen boost-kellotaajuuksia on laskettu kautta linjan.

Nvidia julkaisi kaikessa hiljaisuudessa GDDR6-muistilla varustetut GeForce GTX 1650 -näytönohjaimet. Seurauksena tästä valmistajat kiiruhtivat esittelemään uusitut versiot näytönohjaimista. MSI oli ensimmäisten joukossa julkistamassa päivitetyt näytönohjaimet. Uusia malleja esiteltiin kerralla kahdeksan kappaletta.

MSI:lle ominaiseen tapaan jokaisesta näytönohjainmallista saadaan perusversio ja ylikellotettu OC-versio. Käytännössä uudet näytönohjaimet saatiin Gaming, Ventus XS, LP ja Aero ITX -sarjoihin. MSI:n kohdalla GDDR6-versiot tunnistaa D6-merkinnästä tuotenimen yhteydessä.

Odotetusti Gaming-sarjan näytönohjaimista löytyy korkeimmat kellotaajuudet. D6 Gaming -mallissa grafiikkapiirin boost-kellotaajuus on 1620 megahertsiä ja D6 Gaming X -mallissa 1710 megahertsiä. Alkuperäisissä malleissa vastaavat boost-kellotaajuudet olivat 1695 ja 186 megahertsiä. Uusituissa versioissa ei ole fyysisiä eroja alkuperäisiin. Liitännöistä löytyy kaksi DisplayPort 1.4 -liitäntää ja yksi HDMI 2.0b -liitäntä. Lisävirtaa kortille järjestetään yhden 6-pinnisen lisävirtaliitännän kautta.

Ventus XS -näytönohjaimissa kellotaajuduet ovat vaatimattomammat. D6 Ventus XS -malli noudattaa referenssiä, eli boost-kellotaajuus on 1590 megahertsiä. Tehdasylikellotetussa D6 Ventus XS OC -mallissa boost-kellotaajuus on 1620 megahertsiä. Fyysisiä muutoksia ei ole tapahtunut myöskään uusissa Ventus XS -malleissa. Liitännöistä löytyy yksi DisplayPort 1.4 -liitäntä, yksi HDMI 2.0 -liitäntä ja yksi DL-DVI-D -liitäntä. Näytönohjaimissa ei ole erillistä lisävirtaliitäntää, ne saavat tarvittavan virran PCIe-liitännän kautta.

Kompakteihin kokoonpanoihin suunnatut Aero ITX -sarjan päivitetyt näytönohjaimet eivät eroa kellotaajuuksien puolesta Ventus XS -malleista. D6 Aero ITX -mallissa grafiikkapiirin boost-kellotaajuus on referenssin mukainen 1590 megahertsiä ja D6 Aero ITX OC -mallissa 1620 megahertsiä. Liittimet näyttöjä varten ovat niin ikään vastaavat Ventus XS -mallien kanssa.

Toistaiseksi matalaprofiilisten LP-näytönohjainten uusia tuotesivuja ei ole julkaistu.

MSI on aloittanut GeForce GTX 1650 D6 -näytönohjainten toimitukset. Uusien mallien hinnoittelua ei ole vahvistettu.