Uusimmat

MSI julkisti peräti kahdeksan GeForce RTX 3060 Ti -näytönohjainta

03.12.2020 08:17 Muropaketin toimitus

MSI:n uusien näytönohjainten kattauksessa kärkeen asettuvat Gaming Trio -näytönohjaimet. Niiden ohessa markkinoille saadaan Gaming-, Ventus 3X- ja Ventus 2X -sarjan näytönohjaimia.

Odotetusti Nvidian GeForce RTX 3060 Ti -näytönohjaimen julkaisu käynnisti julkistusaallon myös sopimusvalmistajien saralla.

MSI julkisti ensimmäisten joukossa peräti kahdeksan eri mallia GeForce RTX 3060 Ti -näytönohjaimiin. Ne jakautuvat neljään eri sarjaan, jotka ovat Gaming X Trio, Gaming, Ventus 3X ja Ventus 2X. Gaming-sarjan näytönohjainten toimitusten kerrotaan alkavan vasta myöhemmin, muiden mallien toimitukset ovat jo alkaneet.

Tuttuun tapaan MSI sisällyttää mallistoon perusversion sekä tehdasylikellotetun X- tai OC-version.

Korkeimmat kellotaajuudet löytyvät Gaming Trio -sarjan näytönohjaimista. GeForce RTX 3060 Ti Gaming X Trio -mallin grafiikkapiirin boost-kellotaajuus nousee 1830 megahertsiin. Ilman X-kirjainta olevassa sisarmallissa boost-kellotaajuus on 1755 megahertsiä. Gaming Trio -mallit ovat varustettu myös varsin järeällä kolme tuuletinta käsittävällä jäähdytysratkaisulla. Gaming Trio -mallien ulkomitat ovat 323 x 140 x 56 millimetriä. Lisävirtaa varten näytönohjaimesta löytyy kaksi 8-pinnistä lisävirtaliitäntää. TDP-arvoksi on asetettu 240 wattia.

Myöhemmin saataville tulevien Gaming-sarjan näytönohjainten osalta yksityiskohdat jätetään pitkälti paljastamatta. Korttien ulkomitat ja kellotaajuudet vahvistetaan vasta myöhemmin.

Ventus 3X -näytönohjaimet ovat hillitympiä versioita Gaming Trio -malleista. Jäähdytysratkaisuun kuuluu tässäkin tapauksessa kolme tuuletinta, mutta esimerkiksi RGB-led-valaistusta kortista ei löydy. Hillitymmän olemuksen lisäksi myös kellotaajuudet ovat hillitympiä. Perusversiossa grafiikkapiirin boost-kellotaajuus on 1665 megahertsiä ja OC-versiossa 1695 megahertsiä. Referenssin boost-kellotaajuus on 1670 megahertsiä. Kookkaan jäähdytysratkaisun ansiosta ulkomitat ovat 316 x 120 x 42 millimetriä. Lisävirtaa näytönohjaimelle järjestetään yhdellä 8-pinnisellä lisävirtaliittimellä.

Ventus 2X -näytönohjaimet ovat kutistettuja versioita Ventus 3X -malleista. Ventus 2X -näytönohjainten ulkomitat ovat 232 x 124 x 52 millimetriä. Nimensä mukaisesti jäähdytysratkaisussa tuuletinten määrä on pudotettu kahteen. Kellotaajuuksien puolesta Ventus 2X -mallit ovat identtisiä Ventus 3X -mallien kanssa. Kookkaammista sisarmalleistaan poiketen Ventus 2X -malleista löytyy kaksi 8-pinnistä lisävirtaliitäntää.

MSI:n uusien näytönohjainten toimitukset ovat alkaneet Gaming-sarjan malleja lukuun ottamatta. Kirjoitushetkellä hintaoppaan mukaan Suomessa edullisin malli on Ventus 2X OC -malli 479,90 euron hinnallaan.