Uusimmat

MSI kaavailee Steam Deck -haastaja Clawille jo seuraajaa, vaikka laite esiteltiin vasta hetki sitten

Kuva: © MSI

16.01.2024 18:29 Muropaketin toimitus

MSI:n viikko sitten esittelemä The Claw haastaa Steam Deckin ja muut vastaavat PC-käsikonsolit. Laitteelle suunnitellaan jo seuraajaa.

Valven Steam Deckin perässä markkinoille ovat rynnänneet muun muassa Asus, Lenovo ja uusimpana MSI The Claw -laitteellaan. Se pohjautuu Intelin suorittimeen ja mukaan saa parhaimmillaan Intel Core Ultra 7 155H:n.

MSI:llä System Product Managing Directorina työskentelevän Clifford Chunin mukaan Clawista suunnitellaan jo toista ja kolmattakin versiota, ja mallien välille odotetaan noin 2–3 vuoden välejä. Toisaalta nykyisellekin Clawille kaavaillaan pitkää tukea, ja Chunin mukaan se voi toimia esimerkiksi retropeleistä nauttivan pelaajan laitteena jopa vuosikymmenen ajan.

Clawin Seitsentuumainen IPS-näyttö yltää 120 hertsin virkistystaajuuteen ja 1080p-tarkkuuteen. Keskusmuistia on 16 gigatavua ja tallennustilaa jopa teratavu. Mukana on myös Thunderbolt 4, 3,5 millimetrin kuulokeliitin ja sormenjälkitunnistin. Tarjolle tulee kolme mallia 699 ja 799 dollarin hintahaarukkaan. 53 wattitunnin akun luvataan kestävän ainakin kaksi tuntia jopa AAA-tasoista pelaamista ja akun lisäksi myös jäähdytysjärjestelmä on markkinoiden järein.