Uusimmat

Myös Samsungilta Snapdragon-pohjainen kannettava – Galaxy Book4 Edge laajentamaan Galaxy AI -ekosysteemiä

Kuva: Samsung

21.05.2024 12:55 Muropaketin toimitus

Samsung Galaxy Book4 Edge -kannettavan ominaisuuslistalle on raksittu tämän päivän muotiominaisuuksia kuten Galaxy AI ja Microsoft Copilot+, ja niille perustaa on luomassa Snapdragon X Elite -alusta.

Samsung Galaxy Book4 Edge -kannettavasta kerrotaan löytyvän 45 TOPS:n AI-suorituskykyyn yltävä Snapdragon X Elite -suoritin ja sen luovan tiukat yhteydet mobiili-AI-ekosysteemin. Kannettavassa on käytössä myös Samsung Knox -tietoturva-alusta.

Galaxy Book4 Edge tulee saataville 14- ja 16-tuumaisina versioina. Pienemmän ulkomitat ovat 312,3 x 223,8 x 10,9 millimetriä ja suuremman 355,4 x 250,4 x 12,3 millimetriä. Painot ovat vastaavasti 1,16 ja 1,55 kilogrammaa. RAM-muistia on 16 gigatavua ja tallennustilaa joko 512 gigatavua tai yksi teratavu.

Kuva: Samsung

“Galaxy Book4 Edge laajentaa näkemystämme tekoälyllä tehostetusta liitettävyydestä. Se tuo mobiililaitteet ja PC-tietokoneet lähemmäs toisiaan sekä muokkaa AI-käyttökokemuksen kautta sitä, miten laitteiden kanssa toimitaan. Nämä uuden sukupolven AI PC:t tuovat mukanaan seuraavan tason suorituskyvyn, jonka mahdollistavat Samsung Galaxy -käyttöliittymämme sekä ohjelmisto- ja laitteistoyhteistyömme alan johtavien toimijoiden kanssa”, Samsung Suomen maajohtaja Mika Engblom sanoo.

Galaxy Book4 Edgen Galaxy AI -ominaisuuksilla pyritään tuomaan laitteen sisäinen ja pilvipohjainen prosessointi yhteen. Tämän hybridi-lähestymistavan myötä käyttäjät voivat hyödyntää tekoälyominaisuuksia myös offline-tilassa. Laitteensisäisen tekoälyn myötä Snapdragon-alustan myös kerrotaan oppivan käyttäjiltä, parantavan tuottavuutta ja optimoivan AI-kokemuksia.

Samsung tuo yhteistyössä Microsoftin kanssa Copilot in Windows -ohjelmiston Galaxy Book -sarjaan. Sen myötä käyttäjät voivat hyödyntää mobiililaitettaan Copilotin äänikomentojen kautta ja esimerkiksi asettaa hälytyksiä, hakea yhteystietoja ja lähettää viestejä.

Kuva: Samsung

Galaxy Book4 Edgen tarjoamiin muihin tekoälyapuihin kuuluvat esimerkiksi Live Captions -ominaisuus, joka mahdollistaa tekstityksen reaaliajassa. Ominaisuus muuttaa sovelluksesta riippumatta puhutut sanat englanninkieliseksi tekstitykseksi. Galaxy AI ja Copilot+ -ominaisuudet käsittelevät osan käyttäjätoiminnoista lataamatta tietoja pilveen.

Galaxy Book4 Edgessä käytetään Dynamic AMOLED 2X -kosketusnäyttöä. Siinä on enintään 120 hertsiin yltävä mukautuva virkistystaajuus ja Vision Booster -teknologia, joka parantaa näkyvyyttä ulkokäytössä ja ehkäisee heijastuksia. Tarkkuutta näytössä on 2880 x 1800 pikseliä ja enimmäiskirkkaus yltää 500 nitiin.

Galaxy Book4 Edge tulee saataville 18. kesäkuuta alkaen valikoiduilla markkinoilla, mukaan lukien Ranska, Saksa, Italia, Korea, Espanja, Iso-Britannia sekä Yhdysvallat. Hinnat ja saatavuus Suomessa ilmoitetaan myöhemmin vuoden 2024 aikana.