Uusimmat

Nexus esitteli uuden Full-ATX-tornikotelon

14.07.2009 12:20 Juha Kokkonen

Nexus EDGE

Nexuksen kotelomallistoon on kuulunut aiemmin vain pieniä ja keskikokoisia tietokonekoteloita, mutta nyt asiaan on luvassa muutos uuden EDGE-nimisen Full-ATX-tornikotelon muodossa. Nexus mainostaa kotelon avainominaisuuksiksi tehokasta jäähdytystä, hiljaisuutta sekä runsasta tilaa kiintolevyille ja optisille asemille. Kotelo tukee Flex-ATX-, M-ATX-, ATX- ja E-ATX-emolevytyyppejä. EDGEn ulkomitat ovat 64,2 x 23,9 x 57,6 cm, joten kyseessä on varsin kookas kotelo.

EDGEn väri on musta ja sen etupaneelin luukku on valmistettu 3 mm paksusta alumiiniprofiilista, jonka pinnassa on käytetty kolmea eri viimeistelytapaa. Etupaneelin luukku on kylkipaneelin tapaan avaimella lukittavissa ja se peittää taakseen 13 kappaletta 5,25″ asemapaikkoja, joista kuitenkin vain kahdeksan on käytettävissä. Viisi alimmaista paikkaa piilottavat taakseen kiintolevykehikon. Kiintolevypaikkoja on kaikkiaan yhdeksän kappaletta ja ne sijaitsevat kolmessa kehikossa omaksi osastokseen eristetyssä kotelon alaosassa yhdessä virtalähteen kanssa. Myös kiintolevyjen pikakiinnityskiskoille löytyy oma säilytyspaikkansa, joten ne eivät mene hukkaan ajan myötä. Kotelon sisäkyljet on vuorattu äänenvaimennuslevyllä.

Kotelotuuletuksesta pitää huolen kolme 140 mm tuuletinta, jotka sijaitsevat etu- ja takapaneelissa sekä kotelon katossa. Tuulettimien malli on DX14SL-12 ja ne pyörivät 1000 RPM tuottaen 46 CFM 18 dBA melutasolla. Lisäksi kotelon pohjasta ja takapaneelista löytyy vielä ylimääräiset tuuletinpaikat 120 tai 140 mm tuulettimille. Etupaneelin sekä pohjan ilmanottoaukot ovat varustettu pölysuodattimilla. Prosessoricoolerin asentaminen onnistuu myös emolevyn ollessa kiinni kotelossa, sillä emolevyn taustapaneelissa on aukko prosessorikannan kohdalla. Kotelon takapaneeliin on tehty läpiviennit neljälle vesijäähdytysjärjestelmän letkulle. Painikkeet, merkkivalot sekä liitännät (eSATA, 2xUSB2.0 ja ääni) on sijoitettu kotelon pälle lattiakäyttöä ajatellen. EDGE saapuu kauppoihin noin 160 euron hintaan.

Nexus EDGE -tuotesivu