Uusimmat

Nikon ostaa elokuvakameroita valmistavan REDin

Kuva: Unsplash / Skye Studios

08.03.2024 19:23 Muropaketin toimitus

Red Digital Cinema on kalifornialainen yritys, joka on erikoistunut digitaalisiin elokuvakameroihin. Nyt sen omistaa japanilainen Nikon.

Nikon ilmoitti tällä viikolla, että se on sopinut Redin ostamisesta ja sen muuttamisesta omistamakseen tytäryhtiöksi. Mielenkiintoisena yksityiskohtana, RED haastoi vajaa vuosi sitten Nikonin oikeuteen patentoimiensa videopakkaustekniikoiden käytöstä. Oikeuskäsittely kuitenkin lopetettiin huhtikuussa 2023 yritysten yhteisellä päätöksellä.

Redillä on studiot Hollywoodissa ja Los Angelesissa sekä toimistot Lontoossa, Shanghaissa ja Singaporessa sekä vähittäismyymälä Hollywoodissa, New Yorkissa ja Miamissa. Lisäksi sillä on useita valtuutettuja jälleenmyyjiä ja huoltokeskuksia ympäri maailmaa.

Nikonilla on tarkoituksena laajentaa tarjontaansa digitaalisten elokuvakameroiden markkinoille. Se saakin kaupan myötä haltuunsa ammattilaisten suosimia työkaluja, joihin kuuluvat muun muassa elokuvakamerat RED One 4K ja V-Raptor X.

Lisäksi Nikon hyötyy Redin tietotaidosta. Nikon mainitsi Redin ”osaamisen elokuvakameroissa, mukaan lukien uniikit kuvapakkaustekniikat sekä väritieteen”.

Redin valmistamia kameroita on käytetty monissa suuren budjetin elokuvatuotannoissa, sarjoissa ja dokumenttielokuvissa. Red perustettiin vuonna 2005, ja sen leivissä on 220 työntekijää.