Uusimmat

Noctua valotti suunnitelmiaan uutuuksiensa suhteen

16.06.2015 01:28 Juha Kokkonen

Noctua

Noctua on julkaissut sivuillaan tiedotteen, jossa se valottaa kuun alussa Computex-messuilla esittelemiensä uutuuksien julkaisuaikataulua.

Tuuletinpuolella NF-P12-mallin seuraajaksi tarkoitettu uusi 120 mm:n ja 140 mm:n kokoinen A-sarja on suunniteltu käytettäväksi erityisesti prosessoricoolereiden ja jäähdytyskennojen kaverina. Luvassa on myös viimeisellä vuosineljänneksellä lanseerattava 200 mm A-sarjan malli sekä ensi vuoden puolivälissä markkinoille tuleva 15 mm paksu slim-versio 120 mm mallista. 120 mm:n A-sarjalaisten julkaisun yhteydessä (Q1 2016) Noctua tulee lanseeraamaan myös harmaan redux-version nykyisestä NF-P12-mallista.

Noctua

Noctua kertoi Computexissa myös uusia uutisia vastamelutuulettimeensa liittyen. Viime vuoden suurimman kehitysaskeleen kerrottiin liittyneen ohjauspiirilevyyn, joka on saatu integroitua tuulettimen sisäisen piirilevyn yhteyteen ilman erillistä ulkoista kotelointia. Aerodynaaminen kehitys on muutettu noudattelemaan tulevan A-sarjan tuulettimen muotoilua. Lisäksi tuuletintekniikka on testattu jo massatuotantoon sopivaksi. ANC-tuuletinprojekti on kuitenkin myöhästynyt alkuperäisestä aikataulustaan, sillä alun perin sen piti olla valmis vuoden 2013 aikana ja valmiin tuotteen luvattiin saapuvan markkinoille vuoden 2014 aikana.

Teollisuuskäyttöön suunnattuun industrialPPC-mallistoon on luvassa NF-A9- ja NF-A8-mallit sekä 24 V versiot NF-F12- ja NF-A14-malleista. 24 voltin versioita on mahdollista käyttää myös 12 voltin jännitteellä tavallisissa tietokonekokoonpanoissa. 24 voltin mallit tulevat saataville viimeisellä vuosineljänneksellä ja pienemmät mallit ensi vuoden toisella neljänneksellä.

Chromax

Tuulettimien värimaailman kustomointiin Noctua esitteli ”project chromaxin”, joka tarkoittaa käytännössä värikkäitä silikoniosia mustien industrialPPC-malliston tuulettimien kustomoimiseen. Vuoden viimeisellä neljänneksellä saataville tulee mustia, punaisia, sinisiä, keltaisia ja vihreitä kiinnitystappeja sekä kulmavaimennuspaloja.

Uusiin tuuletintarvikkeisiin lukeutuvat myös 120 mm tuulettimien ja jäähdytyskennojen väliin asennettava silikoninen vaimennuskehys, manuaalinen PWM-tuuletinsäädin sekä 10 tuulettimen PWM-jakohubi. PWM-tuuletinsäädin on varustettu portaattomalla säätönupilla ja se mahdollistaa 300 RPM minimipyörimisnopeuden sekä pysähtymisen eston alle 20 % nopeusasetuksilla.

Noctua

Cooleripuolella Noctua esitteli seuraavan sukupolven versioita suosituista NH-U12 ja NH-U14 -malleista. Uudistuksena niistä löytyy mm. 30-50 % suurempi rivastopinta-ala, yksi lisälämpöputki sekä paremman PCI-E-yhteensopivuuden mahdollistava epäsymmetrinen muotoilu. Tulevalla A-sarjan tuulettimella 120 mm mallin kerrotaan haastavan nykyisen NH-U14S-mallin suorituskyvyssä. Noctua suunnittelee julkaisevansa uuden coolerimallinsa ensi vuonna samalla, kun niissä käytetyt tuulettimet lanseerataan markkinoille. Uuden ohuen 120×15 mm tuulettimen myötä NH-L12-matalaprofiilicooleriin on luvassa päivitys myöhemmin ensi vuoden aikana.

Noctuan tiedote