Uusimmat

Nvidian Blackwell-sukupolvea ei ole ainakaan alkuun riittävästi tarjolla

Kuva: Nvidia

26.02.2024 21:05 Muropaketin toimitus

Nvidian tuotteiden tarjonnasta on ollut julkaisujen yhteydessä pulaa viime vuosina, eikä tilanne vaikuta olevan menossa parempaan seuraavan sukupolven julkaisun kohdalla.

Nvidia ilmoitti jo nyt, ettei Blackwell-sukupolven B100-kiihdyttimiä tule olemaan julkaisun yhteydessä saatavilla niin paljon kuin kysyntää olisi. Syynä tähän on tekoälybuumi, johon Nvidia ei pysty vastaamaan riittävällä tehokkuudella.

– Odotamme, että seuraavan sukupolven tuotteidemme tarjonta on rajallista, koska kysyntä ylittää huomattavasti tarjonnan, Nvidian talousjohtaja Colette Kress sanoi tulospuhelussa analyytikkojen ja sijoittajien kanssa.

Blackwell-sukupolveen odotetaan kuuluvan myös GeForce RTX 50 -malliston pelinäytönohjaimia. Niistä ei tiedetä vielä juuri mitään, ja kysyntään vastaaminen saattaa olla niidenkin kohdalla vaikeaa, etenkin koska Nvidia laittanee panoksensa enimmäkseen tekoälymarkkinan tyydyttämiseen.

– Aina kun meillä on uusia tuotteita, kuten tiedätte, kysyntä nousee nollasta hyvin suureen määrään, eikä siitä selviä yhdessä yössä, Nvidian toimitusjohtaja Jensen Huang sanoi.

B100-kiihdyttimien uskotaan tulevan markkinoille tänä vuonna, ja ennen pelinäytönohjainmalleja. B100:n odotetaan olevan tuplasti tehokkaampi kiihdytin kuin Nvidia H200.

Muropaketin uusimmat