Uusimmat

NVIDIAn GT200-grafiikkapiirin jännite nousee ohjelmallisesti

26.01.2009 16:31 Sampsa Kurri

Näytönohjainvalmistaja EVGA esitteli keskustelupalstallaan viime viikolla uutta Voltage Tuner -ohjelmaa, joka mahdollistaa GT200-grafiikkapiirin käyttöjännitteen korottamisen GeForce GTX 200 -sarjan näytönohjaimilla. Ohjelma kykenee kontrolloimaan näytönohjaimissa käytettävän grafiikkapiirin jännitteestä vastuussa olevan Volterra VT1165 -ohjainpiirin parametreja. Aluksi EVGA:n epäiltiin kääntyneen Rivatuner-ohjelmasta tunnetun venäläisen Unwinderin puoleen, mutta hän kertoi, ettei ole tekemisissä kyseisen projektin kanssa.

Keskustelupalstoilla alettiinkin pian tutkimaan, onko sama temppu mahdollista tehdä myös muiden valmistajien GeForce GTX 200 -sarjan näytönohjaimilla. Unwinderin avustuksella selvisikin pian, että Rivatuner-ohjelmalla on mahdollista säätää komentoriviltä VT1165-piirin parametreja niin, että GT200-grafiikkapiirin jännitettä voidaan korottaa aina 1,6 volttiin asti. Unwinder ei itse halua tehdä graafista käyttöliittymää käyttöjännitteen korottamiseksi periaatesyistä, sillä hän ei halua olla millään tasolla vastuussa mahdollisesti rikkoutuneista näytönohjaimista.

Ohjeet GeForce GTX 200 -sarjan näytönohjaimien grafiikkapiirin käyttöjännitteen korottamiseen löytyvät nyt kokonaisuudessaan esimerkiksi XtremeSystemsin keskustelupalstalta, mutta niitä ei suositella kuin kokeneemmille käyttäjille ja omalla vastuulla. Korotetun käyttöjännitteen myötä näytönohjaimen jäähdytystä on samalla syytä parantaa.

XtremeSystems Forums, Tutorial: How to softmod to ANY VGPU you want without hardmods!

Päivitys: Ohjeet näyttävät pätevän myös AMD:n ATI Radeon HD 4800 -sarjan näytönohjaimiin.