Uusimmat

NVIDIAn pienemmät Pascal-grafiikkapiirit esiintyvät kuvissa

11.04.2016 17:04 Petrus Laine

NVIDIA Pascal (GP106)

NVIDIA esitteli ensimmäisen Pascal-arkkitehtuuriin perustuvan grafiikkapiirinsä viime viikolla GTC-messuilla. Messuilla oli näkyvissä myös toinen, pienempi Pascal-grafiikkapiiri, josta ei kerrottu kuitenkaan tarkempia tietoja. Lisäksi viime viikolla vuoti kuva kolmannesta uuden sukupolven grafiikkapiiristä.

NVIDIAn autoihin tarkoitetussa Drive PX2 -tietokoneessa on käytössä kaksi Tegra-järjestelmäpiiriä sekä kaksi Pascal-sukupolven grafiikkapiiriä. Grafiikkapiirin kooksi on arvioitu noin 200mm2, ja sen parina on 8 Gt GDDR5-muistia. Koko paketin luvataan tarjoavan noin 8 TFLOPSia laskentavoimaa, joka jakaantuu kahden erillisen grafiikkapiirin ja järjestelmäpiirien laskentatehon kesken. GP106:ksi oletettu grafiikkapiiri tarjonnee siis laskentavoimaa suurin piirtein 3:n ja 3,5:n TFLOPSin välistä. Voit lukea lisää GP106:sta esimerkiksi Hardware.fr-sivustolta (Google Translate).

NVIDIA Pascal (GP104)

Vuotanut kuva grafiikkapiiristä juontaa juurensa puolestaan ChipHelliin. Alkuperäinen vuoto on jo poistettu, mutta kuva on hyvässä tallessa jo monella sivustolla, ja esimerkiksi AnandTechin keskustelualueilla. GP104:ksi oletettu piiri on kooltaan noin 290 – 300 mm2. Myös GP104:ksi oletettu grafiikkapiiri käyttää GDDR5-muisteja, joten ainakaan ensimmäisen aallon grafiikkapiireissä ei näillä näkymin oteta käyttöön uutta GDDR5X-muististandardia. Eri arvioiden mukaan vuodetun grafiikkapiirin oletetaan sisältävän todennäköisimmin 2560 CUDA-ydintä.