Uusimmat

NVIDIAn prototyyppipiirejä kuvavuodossa

21.03.2016 17:07 Petrus Laine

NVIDIAn prototyyppipiirejä

Uutiskuvana oleva, alun perin WCCFTech-sivustolta löytynyt kuva NVIDIAn prototyyppipiireistä on pyörinyt jo hyvän tovin netissä. Kuvaa ei ole kuitenkaan yhdistetty mihinkään tiettyyn artikkeliin, vaan sitä on käytetty useiden artikkeleiden esikatselukuvana.

Kuvassa esiintyvät prototyypit jättävät paljon arvailujen varaan. Yhteistä niille on se, että molemmissa on samaan paketointiin asetettu kaksi piiriä. Ensimmäisessä testipiirissä on kaksi tunnistamattomaksi jäänyttä, erittäin pientä piiriä, ja toisessa puolestaan kaksi oikeaa grafiikkapiiriä. Muropaketin toimitus on spekuloinut, että kyse olisi kaikkein todennäköisimmin NVLINK-teknologian kehitysalustoista. Tällöin tunnistamattomaksi jääneet pikkupiirit voisivat olla pelkkiä NVLINK-ohjainpiirejä aikaisesta kehitysvaiheesta, ennen grafiikkapiiriin integroimista. Kuvassa käytetyt sanamuodot myös viittaisivat siihen, että pikkupiirit olisi jälkimmäisessä testipiirissä integroitu osaksi varsinaisia grafiikkapiirejä.

NVLINK on NVIDIAn uusi väylä, joka tarjoaa huomattavasti esimerkiksi PCI Express -väylää enemmän kaistaa piirien väliseen kommunikaatioon. PC-puolella NVLINK tulee käyttöön vain kahden näytönohjaimen välisessä kommunikaatiossa, mutta POWER8-arkkitehtuuriin perustuvissa järjestelmissä sitä voidaan käyttää myös näytönohjainten ja prosessorin väliseen kommunikaatioon.