Uusimmat

Nyt Raspberry Pi muuntautui hurmaavaksi, kaksikätiseksi robotiksi – kasvoilla varustettu kaveri siirtää 250 grammaa tavaraa

20.08.2022 18:20 Muropaketin toimitus

Elephant Robotics julkaisi uusimman Raspberry Pi -robottinsa. Se on yrityksen ensimmäinen kaksikätinen robotti.

MyBuddy 280 -robotin kuusiniveliset käsivarret voivat siirtää 250 gramman verran tavaraa 280 millimetrin säteellä. Kädet voi varustaa tarttujalla, erilaisia ​​eleitä tekevillä kämmenillä ja imupumpulla.

MyBuddy 280 on suunnattu koulutustarkoituksiin, ja vekottimen sydämenä toimii Raspberry Pi 4 -tietokone. Se on yhdistetty seitsemän tuuman interaktiiviseen kosketusnäyttöön, joka toimii myös robotin ilmeikkäinä kasvoina.

Tuotteessa on kolme ESP32-mikrokontrollerimoduulia tietokoneen ja servomoottorien välissä. Jokainen varsi pystyy pyörimään vähintään 165 astetta kumpaankin suuntaan. Robottia on mahdollista ohjata myös virtuaalitodellisuudessa käsiohjaimien avulla.

Robotti on varustettu kahdella kahden megapikselin kameralla, joista toisen avulla robotti voi lukea QR-koodeja, havaita kohteen sijainnin ja myös tunnistaa sen. Toinen kamera auttaa kasvojentunnistuksessa.

Raspberry Pi’n USB-portit ja langattomat yhteydet tarjoavat keinoja yhdistää robotti ympäröivään maailmaan. Tarjolla on myös Grove-liitinpari sekä kaksi 5×5 LED-matriisia.

Robotin ohjelmointi tapahtuu Pythonilla, C++:lla, Arduinolla, C#:lla ja Javascriptilla. Avoimen lähdekoodin MyStudio-työkalu on tarjolla kaikille yleisille työpöytäkäyttöjärjestelmille sekä myös Androidille. Arduino, Python ja C-kirjastot ovat saatavilla Elephant Roboticsin sivustolta, josta löytyy myös Android-sovellus ja laiteohjelmisto ESP32:lle.

MyBuddy 280 on tällä hetkellä saatavilla Elephant Robotics –verkkokaupasta lähtöhintaan 1 684 euroa. Alla video.