Uusimmat

Oculus Rift -virtuaalilasien toimitusongelmat jatkuvat

13.04.2016 13:22 Petrus Laine

Oculus Rift

Uutisoimme aiemmin Oculus Rift -virtuaalilasien toimitusongelmista. Toimitusongelmat jatkuvat edelleen, mutta kritiikkiä saanut radiohiljaisuus on sentään rikottu Oculuksen toimesta.

Tech Reportin perustaja ja nykyisin AMD:lla työskentelevä Scott Wasson twiittasi eilen tilanneensa Rift-virtuaalilasit noin neljä tuntia ennakkotilausten alkamisen jälkeen. Toimitusajaksi oli tuolloin luvattu toukokuu, mutta nyt hänelle on ilmoitettu toimituksen viivästyvän kesäkuun loppuun. 12 minuuttia ennakkotilausten alkamisen jälkeen omansa tilannut Jeff Cannata puolestaan kertoo, että hänelle ilmoitettu uusi toimitusajankohta sijoittuu toukokuun jälkimmäiselle puoliskolle.

Redditissä yhtiö on kertonut, että Kickstarterissa projektia tukeneiden Riftit on eritelty muiden ennakkotilaajien toimituksista, joka antaisi helposti kuvan, että he saisivat Riftinsä kenties muita aiemmin. Kickstarterissa projektia tukeneet käyttäjät kuitenkin raportoivat, että heidän tilauksensa toimitusajankohdassa lukee edelleen ”TBD”, eli toimitusajankohta ei ole vielä edes tiedossa. Oculus kuitenkin vakuutti Redditissä, että he ovat toimittaneet jo huomattavan osan Kickstarter-takaajien Rifteistä, ja että niitä toimitetaan lisää jatkuvasti.

Oculukselle on antanut Polygonille lausunnon, jossa yhtiö kertoo komponenttipulan olevan odotettua pahempi. Yhtiö vakuuttaa lausunnossa toimittavansa uusia Rift-virtuaalilaseja tilaajille päivittäin, ja että yhtiö on nostanut valmistuskapasiteettiaan tuottaakseen virtuaalilaseja nopeammin. Useimpien Rift-virtuaalilasien yhtiö lupaa lähtevän tehtaalta noin kuukauden myöhässä aiotusta aikataulusta.

Kerro kommenteissa, kuinka pahasti Oculus on kertonut juuri sinun tilauksesi myöhästyvän, ja uskotko nykyisen aikataulun pitävän kohdallasi?