Uusimmat

OpenAI väittää The New York Timesin hakkeroineen ChatGPT:n

Kuva © OpenAI

02.03.2024 09:17 Muropaketin toimitus

Osapuolien näkemykset eroavat toisistaan radikaalisti.

The New York Times haastoi OpenAI:n ja sen suurimman rahoittajan Microsoftin oikeuteen joulukuussa. Syynä on kiista ChatGPT:n kouluttamisesta.

The New York Times vie OpenAI:n oikeuteen, koska heidän mielestään OpenAI on käyttänyt keskustelubotti ChatGPT:n koulutuksessa The New York Timesin sisältöä. The New York Times käyttää vaatimustensa todisteena sataa esimerkkiä, jotka ChatGPT on väitetysti tulostanut käyttäjäkehotteiden pohjalta.

OpenAI puolustautuu väittämällä, että The New York Times ”hakkeroi” ChatGPT:n ”hyväksikäyttämällä bugia” saadakseen sen tulostamaan tietynlaista materiaalia. OpenAI:n mukaan käyttäjät eivät hyödynnä ChatGPT:tä The New York Timesin kehotteiden tapaan.

– Timesin väitteet eivät täytä sen tunnetusti tiukkoja journalistisia standardeja, OpenAI:lta sanottiin.

– Tämän oikeusjutun aikana tulee ilmi totuus, että Times maksoi jollekulle OpenAI:n tuotteiden hakkeroinnista, OpenAI lisäsi.

OpenAI:n mukaan The New York Times tarvitsi ”kymmeniä tuhansia yrityksiä” luodakseen sopivat kehotteet, jotta tietynlaista materiaalia tulostui ChatGPT:stä. Tähän tarkoitukseen OpenAI kertoo The New York Timesin palkanneen ulkopuolisen tahon.

The New York Times väittää kanteessaan, että keskustelubottien kouluttamisessa käytettiin miljoonia artikkeleita, ja että nyt botit kilpailevat lehden kanssa. Kanteessa vaaditaan tuhoamaan kaikki chatbot-mallit ja koulutusdata, joissa on käytetty The New York Timesin materiaalia.