Uusimmat

Opera Unite on uusi helppo tapa jakaa sisältöä netissä

16.06.2009 14:01 Juha Kokkonen

Opera UniteOpera julkisti tänä aamuna Opera Unite -palvelun, jolla se uskoo mullistavansa peruskäyttäjien internetin käytön. Kyseessä on Opera 10 -selaimeen liitettävä lisäosa, joka tuo käyttäjän tietokoneen sisällön kaikkien internetin käyttäjien saataville. Uniten kautta jaettuun sisältöön pääsee käsiksi millä tahansa nykyaikaisella selaimella laitteesta ja käyttöjärjestelmästä riippumatta. Operan tarkoituksena on ollut tehdä Unitesta palvelu, jonka kautta käyttäjä tietokoneineen voi olla osa internettiä; ei pelkästään vain yhteydessä siihen. ”Tänään me avaamme webin täyden potentiaalin kaikkien hyödynnettäväksi”, julistaa Operan toimitusjohtaja Jon von Tetzchner.

Opera Unite on siis Opera-selaimen yhteydessä oleva ominaisuus, joka toimii alustana Unite-sovelluksille ja saa selaimen toimimaan palvelimena. Alkumaistiaisiksi Opera esitteli kuusi Unite-sovellusta ja ohjelmistokehittäjillä on vapaat kädet uusien kehittelemisessä. Tällä hetkellä tarjolla ovat seuraavat Unite-sovellukset:

  • File Sharing – Jaa tiedostoja turvallisesti suoraan tietokoneeltasi ilman erillisiä servereitä
  • Web Server – Ylläpidä nettisivujasi omalla koneella sijaitsevalta webbiserveriltä käsin
  • Photo Sharing – Jaa valokuvia suoraan koneeltasi käsin gallerian muodossa
  • Media Player – Pääse käsiksi koneesi musiikkikirjastoon mistä tahansa selaimen välityksellä
  • Fridge – Sivu jolle käyttäjän ystävät ja perheenjäsenet voivat jättää hauskoja viestilappuja
  • Lounge – Käyttäjän tietokoneellaan ylläpitämä keskusteluhuone

Muropaketti tutustui pikaisesti Uniteen eikä huomannut valittamisen aihetta sen toiminnassa. Testatut Unite-sovellukset toimivat sujuvasti ja olivat helppokäyttöisiä. Ensikokemusten perusteella Opera Unite on mielenkiintoinen palvelu josta löytyy potentiaalia suurempaankin menestykseen. Unite-sovelluksilla varustetun Opera 10 -selaimen voi ladata Opera Unite -kotisivuilta.

Opera Unite -kotisivut

Operan lehdistötiedote