Uusimmat

Qualcomm osti AMD:n mobiili- ja multimedialiiketoiminnan (ex-Bitboys)

20.01.2009 20:54 Sampsa Kurri

AMD on tänään julkaissut lehdistötiedotteen, jonka mukaan Qualcomm on ostanut AMD:n mobiiligrafiikka- ja multimedialiiketoiminnot sekä niihin liittyvät tekniikat ja aineettomat resurssit. Yritykset ovat allekirjoittaneet sitovan sopimuksen, jonka seurauksena Qualcomm maksaa AMD:lle 65 miljoonaa dollaria. Sopimuksen mukaan Qualcomm laajentaa tarjoustaan palkata työntekijöitä AMD:n mobiiliosaston suunnittelu- ja kehitystiimeistä. Kauppasummaa saatetaan vielä muokata henkilöstöön liittyvien kulujen ja muiden pakollisten korvaussuoritusten pohjalta.

”AMD:n liiketoiminnan hankinta tuo meille vahvaa multimediateknologiaa, mukaan lukien grafiikkaytimet, joita olemme lisensoineet usean vuoden ajan. Tämän tekniikan tuominen yritykseemme luo entistä paremman synergian, kun integroimme AMD:n luokkansa parhaan multimediasuorituskyvyn saumattomasti system-on-chip-tuotteisiimme (SoC)”, kommentoi Qualcommin Steve Mollenkopf.

”Mobiiliosaston myynnillä voimme paremmin keskittyä ydinliiketoimintaamme ja nostaa uniikkia asemaamme x86-laskennan ja huippunäytönohjainten johtajana. Uskomme, että lahjakkaat AMD:n mobiiliosaston työntekijät ovat arvokas etu Qualcommille”, lausui AMD:n Robert J. Rivet.

ATI osti vuonna 2006 suomalaisen Bitboys Oy:n ja Suomeen perustettiin mobiiligrafiikan suunnittelukeskus. Tuolloin ATI Research Finland -yksikön johtajaksi nimitettiin Mikko Saari, joka jatkaa nyt myös Qualcommin Suomen johtajana. Saari kertoi Digitodaylle, että koko vanha Bitboys-tiimi on ostettu kaupan myötä Qualcommin palvelukseen ja AMD:ltä siirtyy Suomessa noin 50 henkeä yhtiön palvelukseen. Kaikkiaan noin 250 AMD:n mobiilipuolen työntekijää siirtyy Qualcommille.

AMD, Lehdistötiedote

Digitoday, Qualcomm avaa yksikön Suomeen