Radeon RX 6600 XT -näytönohjain kuvavuodossa

22.07.2021 14:30 | Muropaketin toimitus

Kiinalaisella foorumilla julkaistiin useampia kuvia väitetystä Radeon RX 6600 XT -näytönohjaimesta. Samalla verkkoon päätyi myös näytönohjaimella ajettuja Ludashi-suorituskykytestin tuloksia.

Radeon RX 6600 -näytönohjainten julkaisu lähestyy. Jälleen kerran julkaisun lähestymisestä kertoo kasvava vuotojen määrä. Tällä kertaa verkkoon päätyi kuvia Radeon RX 6600 XT -näytönohjaimesta ja samalla myös Ludashi-suorituskykytestin tuloksista. Alun perin kuvat ja tulokset julkaistiin Baidussa, mutta nyttemmin julkaisu on poistettu. VideoCardz ehti ottamaan kuvat talteen ennen poistoa.

Kuvien perusteella testattu kortti edustaa budjettiluokkaa melko vaatimattoman jäähdytysratkaisun perusteella. Ei liene poissuljettua, että kyseessä on OEM-versio, joka ei tule lainkaan erillismyyntiin.

Näytönohjaimen kuvia täydensi pari kuvaa Ludashi-suorituskykytestin tuloksista. Tulosten perusteella Radeon RX 6600 XT yltäisi ohittaisi Nvidian Geforce RTX 3060 Ti- ja Geforce RTX 3070 Ti -näytönohjaimet. Tulosten perusteella julkaisematon näytönohjain tulisi haastamaan jopa aiemmin keväällä julkaistun Radeon RX 6700 XT -näytönohjaimen ja sitä AMD tuskin tahtoo. Tässä kohtaa testituloksiin on syytä suhtautua terveellä varauksella.