UUSIMMAT

Raspberry Pi 4 -minitietokone julkaistiin

26.06.2019 17:16 | Muropaketin toimitus | 2

Raspberry Pi Foundation julkaisi uusimman version suositusta Raspberry Pi -minitietokoneesta. Uusi versio sisältää reilusti päivityksiä edeltäjään nähden.

Raspberry Pi Foundation julkaisi uuden Raspberry Pi 4 -minitietokoneen pitkän hiljaiselon jälkeen. Uuden minitietokoneen ominaisuuksiin kuuluu Broadcomin BCM2711-järjestelmäpiiri, joka on varustettu neljällä 1,5 gigahertsin kellotaajuudella toimivalla ARM Cortex-A72 -ytimellä. Grafiikkaohjaimena toimii VideoCore VI, joka toimii 500 megahertsin kellotaajuudella. LPDDR4-muistia koneessa on mallista riippuen yksi, kaksi tai neljä gigatavua.

Liitinvalikoima täydentyy kahdella USB 3.0 -liitännällä. Niiden lisäksi tarjolla on kaksi USB 2.0 -liitäntää. Uusin versio on saanut tuplanäyttötuen ja siitä löytyykin kaksi HDMI 2.0 Type-D -liitäntää. Integroitu tuki löytyy langattomille Wi-Fi 802.11ac- ja Bluetooth 5.0 -yhteyksille.

Virransyöttöä on myös päivitetty. Aiempi micro-USB-B sai väistyä USB-C-liitännän tieltä.

Raspberry Pi 4 -minitietokoneiden toimitukset ovat jo alkaneet. Minitietokoneet ovat hinnoiteltu muistin määrän mukaan 35, 45 ja 55 dollariin. Lisäksi tarjolle tulee reilusti oheislaitteita adaptereista latureihin.

Keskustelu

4k toisto innostaisi, mutta ei tompan testien mukaan saa 1080p:tä juutubista; https://www.tomshardware.com/reviews/raspberry-pi-4-b,6193.html. Toinen arveluttava äänentoisto ( jos vaikka amiga emuksi hommailisi ); mikähän lie on moisen äänipiiri? Ei ainakaan realtekin rapu sattunut piireistä silmään.

// kenties kuulunee tuohon videocore VI:n, kun tulee HDMI:n kautta; https://en.wikipedia.org/wiki/VideoCore
Paljoa ei ääntä kyllä ainakaan vanhemmissa malleissa kehuta, tyyliin; https://raspberrypi.stackexchange.com/questions/57383/raspi3-audio-sounds-like-rubbish
Eli jääköön wanha laitteisto vielä.

Muropaketin uusimmat