Uusimmat

Raspberry Pi herätti vanhan kasettidekin henkiin – muuntui langattomaksi viihdekeskukseksi

Kuva: @ The Raspberry Pi Foundation

18.05.2024 19:39 Muropaketin toimitus

Raspberry Pi taipuu moneen. Tällä kertaa vanhan kasettidekin herättämiseen henkiin.

Raspberry Pi -harrastaja nimeltään Unchecked_arrogance kehitti nostalgisen projektin. Sen myötä vanha kasettidekki sai uuden elämän. Kasettidekkinä toimii Sony TC-WR770, jossa on kaksi kasettipaikkaa.

Raspberry Pi 3 B+ muuntaa kasettidekin viihdekeskukseksi, joka taipuu median suoratoistamiseen. Lisäksi harrastaja asensi laitteeseen 4,3 tuuman LCD-kosketusnäytön median toiston hallintaa varten. SSD-asema toimii tallentimena.

Unchecked_arrogance viritti kasettidekkia siten, että takapaneeli sai muutaman liitännän, joihin kuuluu RJ-45-portti verkkoyhteyttä varten. Lisäksi takana on jakkiliitäntä ja USB-portteja sekä analogista että digitaalista toistoa varten. Pi tukee myös langatonta yhteyttä, ja virta liikkuu Raspberryyn kasettidekin elektroniikan kautta.

Raspberry Pi käyttää mediasovelluksena Moode Audio Playeria. Se tukee Bluetoothia, verkkoradioiden toistoa, uPnP:tä ja Spotify-suoratoistoa. Se tarjoaa myös käyttöliittymän, joka on näkyvillä LCD-näytössä. Ohjaus onnistuu myös verkon kautta.

Unchecked_arrogancen haaveena on saada kasettidekin omat painikkeet toimimaan mediapainikkeina. Tarkempi kuvaus projektista löytyy täältä: Reddit. Alla kuva.

Kaikki Raspberry Pi -projektit täällä: Avainsana: Raspberry Pi

Muropaketin uusimmat