Uusimmat

Razer ja OSVR tarjoavat avointa virtuaalitodellisuutta

08.01.2015 22:17 Petrus Laine

Razer on julkistanut CES 2015 -messuilla OSVR- eli Open-Source Virtual Reality -liikkeeseen kuuluvan OSVR Hacker Dev Kit -virtuaalilasinsa. OSVR on virtuaalitodellisuusratkaisuiden avoimuuteen ja standardointiin tähtäävä järjestö, johon kuuluvat tällä hetkellä Nod, Sixense, Leap Motion, Gearbox, Razer ja Sensics.

Razerin OSVR Hacker Dev Kit on rakennettu käyttäjän helposti muuteltavaksi. Vakiona virtuaalilasit ovat valmis paketti. Ne sisältävät muun muassa 5,5-tuumaisen 60 hertsiin kykenevän 1920×1080-resoluution näytön, tarvittavat sensorit ja USB-liittimiä sekä ulkoisten lisälaitteiden että sisäisten laajennosten tarpeisiin. Näyttöyksikkö on rakennettu siten, että käyttäjä voi vaihtaa siihen haluamansa näyttöpaneelin. Näytön voi myös korvata esimerkiksi puhelimella.

Avoimen lähdekoodin hengen mukaisesti kaikki laitteen piirrustukset ja komponenttilistat ovat vapaasti kenen tahansa ladattavissa oman yksikön rakentamista varten. Ohjelmisto on julkaistu vapaasti käytettäväksi Apache 2.0 -lisenssiehdoin. Valmiiden lasien hinta on 199,99 dollaria ja ne tulevat saataville kesäkuussa.

OSVR, Open-Source Virtual Reality for Gaming

Razer, OSVR