Uusimmat

Reddit myy luomasi sisällön jatkossa tekoäly-yritykselle – teki miljoonadiilin

Kuva: @ Pexels

24.02.2024 09:18 Muropaketin toimitus

Reddit on solmimassa sopimuksen tekoäly-yrityksen kanssa. Palvelu myy jatkossa käyttäjien luoman sisällön tekoälykehitykseen.

Reddit ei paljasta, kenelle se myy käyttäjien sisällön palvelustaan. Redditiin on kertynyt vuosien varrella valtava määrä sisältöä, josta on hyötyä tekoälyjen kouluttamisessa.

Reddit tienaa mukavasti myymällä käyttäjiensä luoman sisällön – vuositasolla puhutaan 60 miljoonasta dollarista (noin 55,4 miljoonaa euroa). Sopimus on kuitenkin vielä työn alla, ja se voi muuttua.

Tekoäly-yritykset ovat aiemmin keränneet koulutusdatan lupaa kysymättä verkosta. Se on kuitenkin ollut juridisesti hataralla pohjalla, joten nyt lienee sopimusten aika oikeustaistelujen välttämiseksi. Tosin voi olla joidenkin mielestä kyseenalaista, onko Redditillä oikeutta myydä käyttäjiensä luomaa sisältöä tuntemattomalle tekoäly-yritykselle.

Tekoäly-yritysten solmimat sopimukset käyttäjäsisällön suhteen saattavat olla yleistymässä. Sellaisia tiettävästi ovat solmineet tai ovat solmimassa myös OpenAI ja Apple.