Uusimmat

Sähköauto pakotti miehen ajamaan 50 km/h – vasta törmäys pysäytti auton

Kuva: @ MG Motor

07.10.2023 19:45 Muropaketin toimitus

Brittiläinen kuljettaja Brian Morrison joutui sähköauton terrorisoimaksi, kun hän jäi tavallaan sen vangiksi.

Mies oli ajamassa upouudella MG ZS EV -sähköautollaan Glasgow’n lähellä, kun jotain outoa tapahtui. Siitä alkoi miehen koettelemus.

Morrison huomasi, että auto oli jumittanut osapuilleen 50 kilometrin tuntinopeuteen. Poliisi sai tiedon asiasta, jonka jälkeen he lähtivät auttamaan ”kuljettajaa, joka ei pysty pysäyttämään sähköautoaan”.

Mies huomasi nopeuden jumittaneen, kun hän lähestyi liikenneympyrää kello 22.00 sunnuntaina. Tuolloin muuta liikennettä oli onneksi vähän.

– Tajusin, että jokin oli vialla, kun olin tulossa liikenneympyrään ja yritin hidastaa vauhtia, mutta se ei tehnyt niin, Morrison kertoi ihmetelleensä.

– Sitten kuulin kovaa hankausta, joka kuulosti jarrupalojen ääneltä, mutta koska auto oli niin uusi, tiesin ettei se voinut olla jarrupalojen ongelma.

– Onnistuin kiertämään liikenneympyrän noin 50 kilometrin tuntinopeudella.

Mies huomautti, että melko hitaasta vauhdista huolimatta sisällä oli kammottavaa olla, koska nopeuteen ei pysty vaikuttamaan. Mies soitti paniikissa ensin vaimolleen, ja vasta sen jälkeen hätäkeskukseen. Paikalle saapui kolme poliisiautoa, jotka asettuivat auton eteen ja taakse.

Morrison heitti pyynnöstä elektronisen avaimensa poliisien auton ikkunasta sisään, mutta poliisit eivät pystyneet sammuttamaan sähköautoa senkään välityksellä. Häntä pyydettiin myös pitämään virtanappia pohjassa. Auto ei pysähtynyt, vaan sen sijaan kojelauta valaistui vikailmoituksista.

Auto saatiin pysähtymään, kun Morrisonia pyydettiin törmäämään edellä odottavaan poliisiautoon. Morrison viiletti ensin liikenneympyrästä, joka hidasti auton vauhtia. Liikenneympyrän toisella puolella odotti poliisiauto.

Auto saatiin pysähtymään, mutta vain koska se ei voinut edetä. Lopullisesti se saatiin sammumaan vasta asiantuntijoiden saavuttua paikalle. MG Motor UK aikoo tutkia auton insinööriensä avustuksella.