Uusimmat

Samsung esitteli muistisuunnitelmiaan: GDDR6 ja LP4X

24.08.2016 17:21 Petrus Laine

Samsung GDDR6

GDDR5X-muisteja käyttää vasta kaksi näytönohjainmallia, mutta Samsung puhuu jo tulevista GDDR6-muisteista. GDDR-muistit ovat perinteisesti näytönohjaimille tarkoitettuja muistityyppejä, joita ovat kehittäneet vuosien varrella useat eri valmistajat.

ComputerBasen (Google Translate) artikkelin mukaan Samsung on esitellyt Hot Chips -tapahtumassa suunnitelmiaan GDDR6-muisteille. Muistien on suunniteltu toimivan minimissään 14 Gbps:n ja maksimissaan 16 Gbps:n nopeudella. GDDR5X-muistien odotetaan skaalautuvan 14 Gbps asti. Samsung uskoo, että ensimmäiset GDDR6-muistit saadaan markkinoille 2018, ja nopeimmat 16 Gbps:n piirit vuonna 2020.

Samsung LP4X

Samsung on suunnitellut myös korvaajaa vähävirtaisille LPDDR4-muisteille. Yhtiö on nimennyt korvausehdotuksensa toistaiseksi LP4X:ksi, mutta lopullinen nimi saattaisi olla esimerkiksi LPDDR4X.

LP4X vähentäisi Samsungin mukaan merkittävästi muistien kokonaistehonkulutusta laskemalla sen I/O-kompomenttien jännitettä 0,6 volttiin. Tämän muutoksen kerrotaan vähentävän samalla kellotaajuudella I/O:n tehonkulutusta 45 prosentilla. Itse muistit toimisivat Samsungin ehdotuksessa edelleen 1,1 voltin jännitteellä, eli samalla kuin LPDDR4-muistit.