Uusimmat

Samsung käynnisti massatuotannon uudessa EUV-tuotantolaitoksessa

23.02.2020 09:15 Muropaketin toimitus

Samsung avasi uuden puolijohdetehtaan Korean Hwaseongiin. Tuotantolaitoksessa valmistetaan puolijohteita seitsemän ja kuuden nanometrin viivaleveydellä. Tulevaisuudessa laitosta voidaan käyttää myös kapeamman viivaleveyden valmistusprosesseille.

Anandtechin mukaan tuotanto keskittyy aluksi 7LPP- ja 6LPP-valmistusprosesseilla rakentuville mobiililaitteiden järjestelmäpiireille. Näistä 6LPP-valmistusprosessi on pidemmälle kehitelty versio 7LPP:stä, mutta kaksi prosessia ovat pitkälti yhteensopivia keskenään. Näyttääkin siltä, että 6LPP on sitä varten, että Samsung on varannut parasta kapasiteettiaan omia laitteitaan varten.

Tehtaan ytimessä on EUVL-teknologia, joka mahdollistaa Samsungin mukaan aiempaa parempilaatuisen ja tehokkaamman valmistusprosessin, joka mahdollistaa pienien viivaleveyksien komponenttien aiempaa tehokkaamman valmistuksen. Tulevaisuuessa uusi Hwaseongin tehdas on valmiina 5LPE-, 4LPE-, 3GAE- ja 3GPA-valmistusprosesseille.

Samsungin mukaan tehtaan käyttämä 7LPP-valmistusprosessi on 50 prosenttia 10LPP-prosessia virtatehokkaampi, 20 prosenttia suorituskykyisempi ja vaatii 40 prosenttia pienemmän pinta-alan transistoreille.