Uusimmat

Seitsemän vuotta vanha AMD:n näytönohjain on voimissaan – valmistajalta uusi malli

Kuva: ASRock

02.04.2024 10:35 Muropaketin toimitus

Vanha veteraani jaksaa edelleen. ASRock julkaisi nyt uuden Polaris-sukupolven mallin.

ASRock tuo markkinoille vanhaan AMD:n grafiikkapiiriin perustuvan näytönohjaimen. Uusi näytönohjain on seitsemän vuotta sitten ensimmäisen kerran julkaistu Radeon RX 550.

Näytönohjain on nimeltään Radeon RX 550 Low Profile 4GB. Se on suunnattu pienen kokoluokan SFF-tyyppisiin tietokoneisiin.

PCIe 3.0 -väyläinen näytönohjain ei pysty haastamaan suorituskyvyssä uusimpia tarjokkaita, mutta se palvelee edelleen maltilliseen suorituskykyyn tyytyviä, pieniä näytönohjaimia arvostavia käyttäjiä. Näytönohjaimessa on kaksi tuuletinta, mutta ne eivät pyöri kuin raskaammassa kuormassa, joten ohjain on peruskäytössä täysin hiljainen.

Radeon RX 550 kuuluu AMD:n Polaris-sukupolven Radeon-näytönohjaimiin, ja sen TDP on vain 50 wattia, eikä se vaadi lisävirtaa. Suorituskyvyltään Radeon RX 550 vastaa Nvidia GeForce GT 1030 -näytönohjaimia, mutta ASRockin mallissa on joihinkin Radeon RX 550 -malleihin verrattuna kahden gigatavun VRAMin sijaan neljä gigatavua VRAMia, joka voi hiukan nostaa sen käyttökelpoisuutta pelaamisessa.

Tuotteen hinnaksi on ilmoitettu 75 dollaria. Suomessa Radeon RX 550 -näytönohjainten hinnat liikkuvat 100 euron tienoilla.