Uusimmat

Shadow of the Tomb Raider sai vihdoin tuen säteenseurannalle

22.03.2019 15:37 Muropaketin toimitus

Shadow of the Tomb Raiderin tukea säteenseurannalle mainostettiin jo Nvidian julkistaessa RTX-näytönohjaimensa viime syksynä. Nyt pelin uusin päivitys ja Nvidian uusimmat ajurit vihdoin mahdollistavat ominaisuuden käytön.

Säteenseurantaominaisuutta varten tarvitsee vähintään versioon 1809 päivitetyn Windows 10 -käyttöjärjestelmän, Nvidian GeForce RTX-näytönohjaimen ja Nvidian näytönohjainajuriversion 419.35. Uudet päivitykset mahdollistavat laitteistokiihdytetyn säteenseurannan pelin varjojen toteutukseen ja DLSS-reunanpehmennysteknologian.

Säteenseurannalle on pelissä kolme asetusta: Medium, high ja ultra. Medium käyttää säteenseurantaa ainoastaan tiettyjen valonlähteiden luomiin varjoihin, high korvaa kokonaan pelin valmiit varjostukset dynaamisilla varjoilla ja ultra pehmentää high-asetuksen varjoja sekä käyttää enemmän säteitä kuvanlaadun parantamiseksi. DLSS-reunanpehmennys ei sisällä eri tasoja vaan kytketään ainoastaan pois tai päälle pelin asetuksista. DLSS on käytettävissä 2560 x 1440 ja 3840 x 2160 pikselin resoluutioilla.