Uusimmat

Steampunk-tyylinen Frankensteinin PC-kotelomodifikaatio

22.02.2009 10:43 Sampsa Kurri

Dana Mattocks on nikkaroinut steampunk-tyylisen kotelomodifikaation, joka on nimetty Frankensteinin tietokoneeksi. Vuonna 1818 julkaistussa romaanissa Victor Frankenstein kokoaa ruumiiden osista tavallista ihmistä kookkaamman olennon ja herättää sen henkiin. Frankenstein yrittää luoda jotain uutta ja ihmeellistä ja nostaa tiedettä uudelle tasolle.

Steampunk-tyyli on puolestaan 1980-luvulla kiteytynyt science fiction -kirjallisuuden suuntaus, jossa tapahtumaympäristön muodostaa 1800-lukua ja usein erityisesti viktoriaanista Britanniaa muistuttava vaihtoehtoinen todellisuus. 2000-luvulla steampunkista on alkanut kehittyä kokonainen alakulttuuri nuorison keskuudessa. Steampunk yhdistelee höyrykoneiden aikakautta nykyaikaan ja uusimpaan teknologiaan.

Puinen kotelo on noin 2,5 metriä korkea ja se on koristeltu mittareilla, venttileillä, tuuletusritilöillä ja kytkimillä. Osia on hankittu muun muassa kirkosta, sodan aikaisista laitteista, taistelulaivasta ja rautatielaitteista. Kokoonpanon sisuksista löytyy tehokas vesijäähdytys, joka huolehtii prosessorin ja kahden GeForce 8800 GTX -näytönohjaimen jäähdytyksestä. Projekti on tällä hetkellä viimeistelyvaiheessa ja luvassa on vielä muun muassa rauta- ja ruostekäsittely optisille asemille.

Flickr, SteamPunk Frankenstein

bit-tech, Steampunk Frankenstein PC mod