Uusimmat

Testi: Turtle Beach Battle Buds -pelinappikuulokkeet – Mikrofonin varren verran edellä

25.06.2019 20:00 Joonas Koivisto

Muropaketti otti testiin toimitukselle vielä entuudestaan tuntemattoman nappikuulokkeiden alalajin: nappimalliset pelikuulokkeet. Testasimme mikä olisi sopiva käyttökohde tälle perinteisten nappikuulokkeiden ja pelikäyttöön tarkoitetetun headsetin yhdistelmälle. Samalla selvisi vaatiiko käyttö jotain olennaisia kompromisseja.

Kilpailevia tuotteita 39,90 euron Turtle Beach Battle Budseille löytyy muutamia. Näistä Roccatin Syvat-malli on hieman Battle Budseja edullisempi ja Kingstonin HyperX Cloud Earbudsit taas hieman hintavammat. XPG:ltä löytyy lisäksi joukon hintavin vaihtoehto, Emix I30.

Turtle Beachin etuna näitä kaikkia edellä mainittuja kilpailijoita vastaan on johtoon sijoitetun mikrofonin lisäksi perinteisen headsetin mikrofonin tavoin sivulle kytkettävä mikrofoni.

Battle Budsien pakettiin kuuluu itse kuulokkeet, vaihto-osat sekä korviin asetettaville tulpille että kuulokkeita paikallaan pitäville siivekkeille, vasempaan kuulokkeeseen kiinnitettävä mikrofoni ja kangaspussi kuljetusta varten.

Kuulokkeiden magneettielementit ovat halkaisijaltaan 10 millimetriä. Taajuusvaste niissä on 20 hertsistä 20 kilohertsiin. Irrotettava mikrofoni on yksisuuntainen, ja siinä on 2,5 millimetrin liitäntä. Turtle Beach ei kerro tarkemmin mikrofonin teknisiä tietoja.

Kuulokkeet liitetään nelinapaisella 3,5 millimetrin liitännällä, joten ne sopivat suoraan pelikonsoleiden ohjaimiin, Nintendo Switchiin, suurimpaan osaan mobiililaitteita sekä kannettaviin tietokoneisiin, joissa on yhdistetty 3,5 mm liitäntä.

Erillistä adapteria, joka jakaisi liitännän kahdeksi 3,5 millimetrin liitännäksi ei pakettiin sisälly.

Kuulokkeiden kaapelin pituus on 1,2 metriä.

Johdosta löytyy lisäksi toinen mikrofoni, jonka yhteydessä on äänenvoimakkuuden säädin ja painike mikrofonin mykistykseen. Säätimissä on myös painike puheluihin vastaamiseen, jos kuulokkeet ovat kytkettynä tätä ominaisuutta ymmärtävään laitteeseen.

Seuraavilla sivuilla käymme läpi kuulokkeiden käyttökokemuksen ja yhteenvedossa katsotaan missä tilanteessa Battle Budsit olisivat sopiva hankinta.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Käyttökokemukset
  3. Yhteenveto