UUSIMMAT

Käyttökokemukset

25.06.2019 20:00 | Joonas Koivisto

Käyttökokemukset

Turtle Beachin Battle Budsit yllättävät ensimmäiseksi jo pakkauksesta purettaessa.

Kuulokkeet tuntuvat eri tavalla laadukkailta kuin Turtle Beachin tuotteet ovat aiemmin tavanneet tuntua. Toki yrityksen tarjontaan on tullut enemmän laatuluokan pelikuulokkeita, mutta mielikuva muovisista ja edullisemmista kuulokkeita on monella vahvana muistissa.

Kaapeli on paksua tekoa, ja itse kuulokkeet ovat jämäkät, eivätkä natise tai kolise ollenkaan. Johdossa olevan ohjaimen näppäimet ja säätimet tuntuvat kestäviltä ja ovat selkeitä käyttää. Erillinen mikrofoni on pienikokoinen, mutta sekin tuntuu materiaalien puolesta kestävältä.

Pakettia avatessa tulee myös mieleen yksi miinus.

Ne, jotka omistavat esimerkiksi pelikannettavan erillisillä 3,5 mm liitännöillä, tai haluavat käyttää kuulokkeita pöytäkoneen kanssa, joutuvat adapteriostoksille. Nelinapaisen liitännän jakava adapteri olisi ollut pakkaukseen äärimmäisen tärkeä lisä.

Käyttömukavuuden puolesta kuulokkeet sopivat todennäköisesti suurelle osalle hyvin, sillä tulppavaihtoehtoja ja korvaan asetettavia siivekkeitä löytyy molempia kolmessa eri koossa. Ne ovat kokoluokiltaan tuttuja monista nappikuulokkeista, jotka sisältävät vaihdettavat osat.

Korvaan istuvuuden puolesta kuulokkeita pystyi käyttämään yhtä pitkään kuin mitä tahansa muitakin tulppamallisia nappikuulokkeita.

Siivekkeet pystyvät jonkin verran kompensoimaan kuulokkeiden rakenteen painoa, mutta eivät kaikkea. Battle Budsit ovat nimittäin selkeästi tavallisia nappikuulokkeita painavammat. Painon vuoksi niitä ei voi suositella esimerkiksi juostessa käytettäviksi. Kävellen tai julkisilla liikkuessa niiden käyttö onnistuu aivan kuten nappikuulokkeiden yleensäkin.

Äänentoiston puolesta Battle Budsit taas tuovat enemmän mieleen Turtle Beachiin liitetyt mielikuvat. Äänentoistossa ei ole valittamista varsinkaan kuulokkeiden hintaan suhteutettuna, mutta ne ovat silti selkeästi tavallista bassovoittoisammat. Äänen sijainnillinen tarkkuus toimi hyvin esimerkiksi CS:GO- ja PUBG -peleissä.

Bassovoittoisuus ei ole ongelma pelikäytössä. Nappikuulokkeet sopivatkin hyvin niin tunnelmallisiin yksinpeleihin kuin tarkkuutta vaativiin monipeleihin. Bassopainotteisuus tulee ensisijaisesti esiin musiikkia kuunnellessa tai videoita katsoessa. Näissä huomaa äänen tyylin eron tavallisiin kuulokkeisiin verrattuna.

Kuulokkeista löytyy kaksi vaihtoehtoa mikrofonille. Tavallisten puhelinkuulokkeiden tapaan johtoon asetettu mikrofoni on toinen vaihtoehto, joka on käytössä kun erillinen mikrofoni ei ole kytkettynä. Erillinen mikrofoni taas on aktiivisena kytkettynä ollessaan. Molemmat yllättävät käytössä äänenlaadullaan positiivisesti.

Eroa järeidenkään headsettien mikrofoneihin ei ole paljoa.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Käyttökokemukset
  3. Yhteenveto

Muropaketin uusimmat