Uusimmat

Twitchin uudet ominaisuudet pitävät nuoret käyttäjät paremmin turvassa

26.11.2022 17:55 Markku Leppilampi

Twitch kertoi parantaneensa suoratoistoalustansa turvallisuusominaisuuksia.

Uusien turvatoimien on tarkoituksena pitää sekä nuoret käyttäjät poissa alustalta että suojella nuoria käyttäjiä mahdollisilta saalistajilta.

Twitch on kielletty alle 13-vuotiailta käyttäjiltä, ja palvelu pyrkii myös toteuttamaan kiellon käytännössä.  Twitch kertoi parantaneensa menetelmiään alle 13-vuotiaille kuuluvien tilien havaitsemiseksi ja sulkemiseksi.

Twitchin muutokset saivat pontta sen jälkeen, kun Bloombergin raportti paljasti alustalla rehottavan lasten saalistuksen. Raportin mukaan 279 016 lasta oli joutunut Twitchissä saalistajien kohteeksi.

Paitsi että Twitch laajentaa metodejaan alle 13-vuotiaiden käyttäjien tunnistamiseksi ja estämiseksi, se aikoo ottaa joillekin tileille käyttöön pakollisen puhelinvahvistuksen. Twitchin mukaan tämän pitäisi auttaa alustaa estämään ikänsä valehtelevia nuoria käyttämästä palvelua.

Twitch ei paljastanut tarkemmin, miten se on parantanut turvatoimenpiteitään. Yrityksen mukaan toimintatapojen täytyy pysyä salaisina, jotta ne olisivat tehokkaita.

Markku Leppilampi

"Olen useampiin medioihin työskentelevä, monista aihepiireistä kiinnostunut toimittaja. Eri verkkolehtiin tulee raapustettua juttuja muun muassa elokuvista, tekniikasta, tieteestä ja terveydestä. Muropakettiin olen naputellut vuodesta 2019 saakka tietotekniikan maailmaan liittyviä uutisia maustettuna mobiilijutuilla, ja teen myös laitetestejä. Pelisuosikkeihini kuuluvat ainakin Counter-Strike: Global Offensive, Battlefield-sarja, Civilizationit, Cities: Skylines ja Heartstone."

Muropaketin uusimmat