Uusimmat

Uusi tekoälymalli GPT-4o vastaa nopeasti luonnollisella puheella ja osaa tulkita ympäristöä – ja se on ilmainen

Kuva: @ Pixabay

14.05.2024 18:23 Muropaketin toimitus

OpenAI on kehittänyt ChatGPT-keskustelubotistaan uuden version. Uusi versio käyttää mallia GPT-4o, ja se on jo päivittynyt ainakin osalle käyttäjistä.

Uusi versio tekee ChatGPT:stä entistä käyttökelpoisemman henkilökohtaisen assistentin. Malli ymmärtää kuvaa ja audiota paremmin kuin aiemmat versiot. Lisäksi sillä on muisti, joten se muistaa asioita käyttäjästään.

Keskustelubotille voi puhua, ja se vastaa takaisin aiempaa nopeammin. OpenAI:n mukaan vastaaminen puheeseen kestää keskimäärin 320 millisekuntia, joka on lähellä ihmisen vastaamisaikaa. Vastaukset ovat aiempaan verrattuna hyvin luonnollisen oloisia.

Lisäksi malli ymmärtää kameran kautta kuvattua ympäristöä, ja se voi tulkita sitä. Sille voi myös syöttää tekstiä. OpenAI kertoo, että malli hyväksyy minkä tahansa yhdistelmän ääntä, tekstiä ja kuvaa.

GPT-4o on ilmainen. Se on tulossa paitsi ChatGPT:n mobiiliversioihin niin myös työpöydälle MacOS:ään ja mahdollisesti myös Windowsiin. Lisäksi sitä voi kokeilla OpenAI:n verkkosivuilla. Alla esittelyvideo.