Uusimmat

Uusi Windows 10X asennettiin Apple MacBookiin – ei ihan helpoin juttu

23.02.2020 16:57 Muropaketin toimitus

Microsoft on kehittänyt Windows 10X -käyttöjärjestelmää kaksinäyttöisille laitteille – ja etenkin tulevaa Surface Neoa varten. Kokeilunhaluisten tietotekniikkaharrastajien testeissä selvisi, että käyttöjärjestelmä taipuu myös Surface Go -laitteeseen sekä jopa Apple MacBookiin.

Twitter-käyttäjä imbushuo latasi videon Windows 10X -käyttöjärjestelmästä, jota ajettiin MacBookissa. Raportoidusti 10X toimi Applen laitteessa varsin sujuvasti. Käyttöjärjestelmä toimi MacBookissa, kuin käytettävissä olisi vain yksi näyttö. Sovelluksia pystyi ajamaan näytön molemmilla reunoilla sekä myös koko näytön tilassa. Asentaminen onnistui myös Microsoft Surface Go -laitteeseen. Yllättäen tässä tapauksessa asennus ei ollut niin sujuva kokemus, sillä ainakin alkuun WiFi-yhteys ja kosketuslevy hangoittelivat vastaan.

Asentamiseen on saatavilla ohjeet, mutta se ei ole mikään pikkujuttu. Eri asennusvaiheissa joutuu tekemisiin muun muassa Windows Powershell-skriptien sekä ajurien säätämisen kanssa. Helpoin vaihtoehto lieneekin kokeilla Windows 10X -emulaattoria. Kirjoitimme sen asentamisesta aiemmin täällä: Nyt voit testata Microsoft Windows 10X -käyttöjärjestelmää emulaattorin avulla

Alla aiheeseen liittyvää materiaalia Twitteristä.