Uusimmat

Väitetty kuvavuoto GeForce GTX 1080:n jäähdyttimestä

19.04.2016 13:58 Petrus Laine

GeForce GTX 1080:n jäähdytinkuori?

NVIDIAn seuraavan sukupolven GeForce-näytönohjaimet ovat edelleen verhoutuneina mysteerin viittaan. Pieniä vuotoja ja huhuja sieltä täältä kuuluu jatkuvasti, mutta mitään varmaa ei ole vielä tiedossa.

Nyt Kiinasta on putkahtanut esille uusi väitetty kuvavuoto, jossa esiintyy GeForce GTX 1080:ksi väitetyn näytönohjaimen jäähdyttimen kuoret. Jäähdyttimen kuoret vastaavat aiemmin nähtyä kuvavuotoa, jossa puolet kuorista esiintyivät rinnallaan GTX 1070:n väitetyt kuoret, mikä antaa niille hieman lisää uskottavuutta. Varmuutta kuorien aitoudesta ei kuitenkaan vielä tässä vaiheessa ole. Kuten WCCFTech muistuttaa, netissä pyöri pitkään Radeon R9 390X:n jäähdyttimen kuoriksi väitetty, ammattilaistyökaluin toteutettu jäähdytinkuori, joka lopulta osoittautui innokkaan modaajan tuotokseksi.

Tulevien GeForce-näytönohjainten jäähdytinkuoret?

Seuraavan sukupolven GeForce-lippulaivat tulevat näillä näkymin perustumaan GP104-grafiikkapiiriin, josta ei tiedetä vielä mitään varmaa. Mikäli aiempi kuvavuoto pitää paikkaansa, olisi GP104 kooltaan noin 290 – 300 mm2, ja se saattaisi sisältää noin 7,5 miljardia transistoria. Eri lähteet ovat arvioineet, että sen kokoisessa Pascal-arkkitehtuurin edustajassa voisi olla maksimissaan 2560 CUDA-ydintä.